IŞİD, Kürt Kentlerinden Çekilirken Tuzak Kuruyor

Yeniden peşmergenin kontrolüne geçen Musul'un Zumar nahiyesinde, IŞİD çete üyelerinin çekilirken evlere ve bölgeye patlayıcı tuzaklar kurduğu ortaya çıktı.

IŞİD, Kürt Kentlerinden Çekilirken Tuzak Kuruyor

IŞİD ile peşmerge güçleri arasındaki çatışmaların şiddetli yaşandığı yerlerden biri olan Musul'un Zumar nahiyesinde bir evde döşenmiş bombanın infilak etmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi.

IŞİD ÇEKİLİRKEN TUZAK KURUYOR

Peşmergenin IŞİD'in işgali altındaki Zumar'ı geri almasının ardından nahiyeyi terk eden halk yeniden evlerine dönmeye başladı. Ancak Zumarlılar'ı büyük tehlikeler bekliyor, çünkü IŞİD çekilirken evlere ve bölgeye patlayıcı tuzakları kurmuş durumda. Bu tuzaklardan biri Kani Şirini Seru köyünde ortaya çıktı. Bir evin içinde döşenmiş bombanın infilak etmesi sonucu ev sahibi yaşamını yitirdi.

HALKI UYARDILAR

IŞİD çete üyeleri boşalttıkları bölgelere, anayollara ve binalara mayın döşeyerek, evini terk eden halkın dönüşünü geciktiriyor. Peşmerge güçleri, bomba imha ekipleri nahiyeyi temizleyene kadar halkın evlerine dönmemesi uyarısında bulunmuştu.

Zumar nahiyesinde 28 Ekim günü mayın patlaması sonucu, bomba imha ekibinden 4 kişi yaşamını yitirmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Peşmerge güçleri, 25 Ekim günü IŞİD'in işgal ettiği Zumar 'ın kontrolünü sağlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER