Rozerin Çukur uğurlandı

Sur’da 8 Ocak’ta hayatını kaybeden Rozerin Çukur, doğduğu yer olan Dicle’nin Herîdan köyünde toprağa verildi. Çukur’un mezarına fotoğraf makinesi de bırakıldı.

Rozerin Çukur uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 8 Ocak 2016’da hayatını kaybeden 17 yaşındaki Rozerin Çukur’un cenazesi dün tespit edilmişti.

Çukur’un cenazesi, DNA eşleşmesi sonucu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınarak defnedilmek üzere doğduğu Dicle)ilçesinin Herîdan köyüne götürüldü.

Kadınların omuzlarında köyünün karşısına getirilen Çukur, burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, kadınların omuzlarında mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

Çukur’un mezar taşına fotoğrafı ile taşıdığı fotoğraf makinesi de bırakıldı.

“Bir anne kızını toprağa vereceği günü bekler mi?”

Anne Fahriye Çukur, cenaze töreninde “Bir anne kızını toprağa vereceği günü bekler mi? Ama ben bekliyorum. Kızımın cenazesini alıp toprağa vermek istiyorum”dedi.

Baba Mustafa Çukur da “Devlet her şeyi biliyor ama bir şey unuttu. Devletin unuttuğu, ailelerin diz çökmediğidir” ifadelerini kullandı.

Nazım Hikmet’in şiiri okundu

Rozerin Çukur’un vasiyeti üzerine üzerinde fotoğrafının bulunduğu ajandasını mezarına bırakan baba Çukur, mezarlığı ziyaret edenlerin duygularını yazmasını istedi.

Konuşmalar ardından o dönem kendisinin de eğitim gördüğü Diyarbakır’daki Eğitim Destek Evleri’nin dönem sonu eğlencesine katılan Rozerin Çukur’un sahnede seslendirdiği, Nazım Hikmet’e ait “Yaşamaya Dair” şiirinin bir kıtası, mezarı başında kardeşi Murat Çukur tarafından okundu.

Rozerin Çukur için Temîran Yas Evi’nde taziye kurulacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER