RTÜK'ün 'ifade özgürlüğü' kriteri: İstediğini söyleme özgürlüğü olmaz

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Halk TV'nin bir cezaya itirazı üzerine mahkemeye yolladığı savunmada "Medyanın iktidarın yıkılmasına sebep olabilecek, ekonomik kararlara hükmedebilecek, daha açık ifade ile istediğini başa getirebilecek, istediğini alaşağı edebilecek derecede önem arz ettiği bir durumda, her program konuğunun medya kanalı ile istediğini söyleme özgürlüğünden bahsetmek asla mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

RTÜK'ün 'ifade özgürlüğü' kriteri: İstediğini söyleme özgürlüğü olmaz

Bağımsız Milletvekili Cihangir İslam, sosyal medya hesabından Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) medyaya ve ifade özgürlüğüne bakışını yansıtan bir belge paylaştı. Belge, Halk TV'nin bir programda kullanılan ifadeler nedeniyle RTÜK tarafından verilen cezaya itirazı üzerine, Üst Kurul'un mahkemeyle yolladığı savunmayı içeriyor. 

İslam paylaşımında şunları yazdı: "RTÜK bir programda söylenenler nedeniyle Halk TV'ye ceza veriyor. Halk TV olayı yargıya taşıyıp cezaya itiraz ediyor. Fotoğrafta RTÜK'ün mahkemeye gönderdiği cevabi yazısını görüyorsunuz. "Vahim"den de öte bir durum!"

Cihangir İslam'ın paylaşımında görülen belgede RTÜK'ün, Halk TV'nin "program konuğunun aleti olduğunu" savunarak "Bu itibarla, medyanın iktidarın yıkılmasına sebep olabilecek, ekonomik kararlara hükmedebilecek, daha açık ifade ile istediğini başa getirebilecek, istediğini alaşağı edebilecek derecede öne arz ettiği bir durumda, her program konuğunun medya kanalı ile istediğini söyleme özgürlüğünden bahsetmek asla mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandığı görülüyor.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER