Rusya: Halep'te anlaşmayı militanlar bozdu

Rusya'nın Suriye'deki izleme merkezi, Halep'teki ateşkesin bozulma gerekçesine dair açıklama yaptı.

Rusya: Halep'te anlaşmayı militanlar bozdu
Rusya'nın Suriye'deki izleme merkezi, cihatçıların, Halep'ten ayrılmaları yönünde varılan anlaşmayı bozup tahliye için kullanılması planlanan otobüslere ateş açtığını duyurdu.


Sputnik'in izleme merkezinden yapılan yazılı açıklamaya dayandırdığı göre, "militanların Halep'ten yerel saatle 06.00'da ayrılması planlanıyordu, militanları aileleriyle birlikte özel bir koridor üzerinden İdlib yönüne götürecek otobüsler de hazırlanmıştı. Ancak otobüsler için belirlenen bekleme noktasına varan militanlar konvoya ateş açtı."

"Militanlar ateşkesi kullanıp gün doğarken yeniden toplandı, askeri eylemlerini yeniden başlattı ve kuzeybatı yönünden ordu mevzilerini aşmaya çalıştı" denilen açıklamada, ordu güçlerinin de bu saldırıyı bastırıp doğu kesimlerdeki operasyonlara devam ettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün konuya dair yaptığı açıklamada "Şimdi sivillerin ve muhaliflerin Doğu Halep'ten çıkartılması için bir tahliye süreci başlıyor umudundaydık ki tekrar ne yazık ki füzeler atılmaya başlandı. Yine takip ediyoruz. Bugün Sayın Putin'le akşama doğru tekrar görüşmem olacak. Dışişleri Bakanı'mız, MİT Müsteşarı'mız takip ediyor. Sahadaki durum çok kırılgan ve karmaşık. Nitekim daha varılan uzlaşmanın üzerinden saatler geçmeden rejim güçleri ateşkesi bozup, yeniden sivillere saldırmaya başladı. O yüzden temkinli hareket ediyoruz. Arkadaşlarımız gece gündüz bu konuyu takip ediyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER