Rusya: Türk askeri Suriye sınırı içinde konuşlandı

Rusya, Cenevre görüşmeleri öncesi Türkiye’ye yönelik suçlamalarını sürdürdü. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Suriye topraklarında Rürk askeri olduğu konusunda kanıtımız var” dedi. Lavrov, Suriyeli Kürtlerin Cenevre görüşmelerine dahil edilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini de duyurdu.

Rusya: Türk askeri Suriye sınırı içinde konuşlandı

REN TV adlı Rus televizyonuna konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre görüşmeleri öncesi Türkiye’nin Suriye politikasına sert suçlamalar yöneltti.

Lavrov, Türkiye’nin amaçlarından birinin Kürtlerin güçlenmesini önlemek olduğunu ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Türkiye Suriye’deki Kürtlerin güçlenmesini önleme amacıyla Suriye topraklarında güvenlik alanları kurmak için egemenlik hakkına sahip olduğunu bildirmeye başladı. Bizim verilerimize göre, onlar Suriye içerisinde sınırdan birkaç yüz metre uzaklıkta konuşlanmaya başladılar. Bu bir tür tırmanarak büyüyen bir yayılma,” dedi.

“Cenevre süreci kesinlikle Kürtleri de kapsamalı”

Lavrov, Suriyeli Kürtlerin Cenevre’ye davet edilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini de duyurdu. Şunları söyledi:

“Biz Cenevre’de başlayacak bu sürecin kesinlikle Kürtleri de kapsaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer Kürtleri Suriye’nin geleceğinin belirleneceği görüşmelerden atarsak onların bu devletin içinde kalmak isteyeceklerini nereden bilebiliriz. Bu yüzden biz, Türkiye dışındaki tüm ülkeler gibi bu tavrı alarak Birleşmiş Milletler’in ültimatomlar karşısında eğilmemesi ve Kürtleri görüşme sürecine davet etmesini sağlayacağız.”

“Rakka için ABD ile koordinasyona hazırız”

Lavrov  Rakka’nın IŞİD’den geri alınması için Suriye’de ABD ile koordinasyon kurmaya hazır olduklarını da  duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER