Sağlık Bakanı: Kartal'da can kaybı 15'e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kartal'da çöken binadan yaralı kurtarılanlara ilişkin açıklamada bulundu. Koca, hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı: Kartal'da can kaybı 15'e yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal’da çöken binada öle sayısının 15’e yükseldiğini açıkladı. Koca, yaralı sayısı ve yaralılar hakkında bilgi verdi.

Koca son durumla ilgili şu bilgileri paylaştı: “İki gün önce yaşanan elim hadise hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybeden 15 vatandaşımız oldu. 14 vatandaşın tedavileri devam etmekte. Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. 14 Yaralı vatandaşımız ile ilgili bir vatandaş taburcu edildi. 13’ünün tedavileri devam etmekte. 13 hastanın 7’si yoğun bakımda, 6’sı servislerde takip ediliyor.”

Koca, yaralılar hakkında şu bilgileri paylaştı:

Koca’nın sağlık durumlarına ilişkin bilgiler paylaştığı isimler şöyle:

Adem Alemdar 42 yaşında ciddi bir sorunu yok

Leyla Yaman yoğun bakımda genel durumu şu an itibariyle iyi.

Mert Aydın 19 yaşındaki hastamız-yoğun bakımda takip ediliyor. Kendisini ziyaret ettim genel. durumu şimdilik yakın takip gerektiriyor.

Havva Tekgöz 6 yaşında acil yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Durumu orta ve kötü arası olarak tarif edildi.

Hatice Aliefendioğlu 81 yaşında genel durumu orta ile kötü arasında.

Tayyip Mahmut Alemdar Genel durumu şu an için iyi.

Gürel Yılmaz 57 yaşında ciddi bir sorunu yok.

Hüsiye Yaman 59 yaşında genel durmu iyi.

Ali Efendioğlu 81 yaşında. Genel durumu orta ile kötü arasında. Solunum cihasına bağlı.

Bahriye Aytar acil yoğun bakımda, takip edilen, genel durumu kötü gibi gördüğümüz kafa travması olan yakın takip ediliyor.

Nazan Tekgöz, Havva’nın annesi, genel durumu iyi.

Adile Oral 77 yaşında genel durumu iyi olan bir hastamız.

Hastanede tedavileri süren hastaların sağlık durumu ile ilgili Koca, “Bu süreçte 2 gün önce, 15.59 sularında olayın olduğu andan 3 dakika kadar sonra 16.02’de ambulanslar olay yerinde oldu. Hem 112 sağlık servisimiz hem de AFAD ekibi, hastanedeki doktorlarımız ve sağlık çalışanımız yoğun çaba içinde oldular. Halen göçük çalışmaları devam etmekte. Umudumuz, vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılabilir olması. Milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha bu tür acılar yaşatmasın diyorum” dedi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2019, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER