Sağlık görevlisi enkaz altına Kürtçe mesaj gönderdi

Elazığ'da hayat kurtarmak için zamanla yarışan bir görevli, enkaz altında kalan ve Türkçe bilmeyen kişiye ne yapması gerektiğini, aynı enkaz altında kalan bir başka depremzedenin yardımıyla Kürtçe olarak anlattı.

Sağlık görevlisi enkaz altına Kürtçe mesaj gönderdi
Elazığ’daki kurtarma çalışmaları sırasında bir sağlık görevlisinin enkaz altında kalan kişilerle iletişim kurma çalışmaları görüntülendi. Görüntülerde görevli, enkaz altındaki Azize adlı kişiye, Türkçe bilmeyen yakınına iletmesi için Kürtçe talimatlar veriyor.


“Teyzeye ‘Neren ağrıyor?’ diye sor. Burnundan nefes almasını söyle” diyen görevli, sözlerine “Cep telefonunun şarjı bitmesin. Biz yukarıdayız. Yakınlarını sürekli konuştur. Burunlarından nefes alıp ağızlarından vermesini söyle. Hiç kimse susmasın aşağıda. Aşağıdaki herkesin annesi sensin. Tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Sen daha güçlü olacaksın. Senden tek istediğim şey o teyzeye seslen. Onu konuşturmaya çalışın” diye devam ediyor.

Enkaz altındaki Azize isimli kişi, bu konuşmadan bir süre sonra 17 saat mahsur kaldığı enkazdan sağ olarak kurtarıldı. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER