Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başlıyor

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan "Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali" sinema (kısa film, kısa belgesel, kısa senaryo), öykü, şiir, karikatür ve fotoğraf dallarında olmak üzere beş sanat dalında gerçekleştirilecek. Festival başvuruları 1 Şubat'ta başlayacak.

Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başlıyor
Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM) ve Dersim Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Yılmaz Güney Vakfı’nın da destekleyicisi olduğu, bu yıl üçüncüsü yapılacak olan “Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali” sinema (kısa film, kısa belgesel, kısa senaryo), öykü, şiir, karikatür ve fotoğraf dallarında olmak üzere beş sanat dalında gerçekleştirilecek.

5 DİLDE ESER KABUL EDİLECEK 

Festival Öykü ve Şiir kategorilerinde Türkçe, Kurmancî/Kırdaşki, Zazaki/Kırmanckî, Ermenice dillerinde, Sinema’da ise dil sınırlaması olmamakla birlikte Türkçe altyazı eki ile her dilden eser kabul edilecek. 1 Şubat’ta başlayan başvurular 15 Nisan tarihine kadar sürecek. Festival, 15 Nisan-1 Haziran 2020 tarihlerinde, İstanbul ve Dersim başta olmak üzere birçok şehirde yapılacak etkinliklerle devam edecek ve 7 Haziran’da İstanbul’da 14 Haziran’da ise Dersim’de düzenlenecek ödül törenleriyle de son bulacak.

Festivalin amacı, Yılmaz Güney’in sanat anlayışının temeli olan, halktan yana sanat yapan amatör ya da profesyonel tüm sanatçıları, ortak bir platformda buluşturmak ve üretime teşvik etmek. Yılmaz Güney Vakfı’nın çabalarıyla restore edilen Yılmaz Güney’in filmleri de gezici tırlar ile festivalde izleyicilerle buluşturulacak, birçok köy ve mahallede yapılacak gösterimlerle beyaz perdede izlenme olanağı sunulacak.

‘TOPLUMSALLAŞMAYI ESAS ALAN BİR ANLAYIŞLA FESTİVALİMİZİ DÜZENLİYORUZ’

Festival kurulu yaptığı açıklamada amaçlarını şu şekilde anlattı: “Piyasanın yarıştıran, dağıtıp parçalayan, rekabetçi, kişisel ve grupsal hırslardan mustarip hale getiren sanat üretimi anlayışına karşı biz paylaşmayı, kolektif üretmeyi, iletişimi ve giderek toplumsallaşmayı esas alan bir anlayışla festivalimizi düzenliyoruz. Festivalin genel yönelimi, katılımcıları birbiriyle yarıştırmak değil; sanatla ilgili olan kesimleri bir araya getirmek, tecrübe paylaşımı sağlamak, iyiye ve güzele dair düşleri birleştirmek, üretimi ve emeği özendirmektir.”

BAŞVURULAR 1 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR 

1 Şubat 2020 tarihinde ilân edilecek olan festivalin başvuru koşulları ve başvuru formalarına www.yilmazguneyksf.org adresinden ulaşılabilirsiniz. Etkinlik takvimi ise yakın zamanda açıklanacak.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER