Sait Dede: Hakkari'nin sınav sorununu sordu

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Hakkari’de ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda yaşanan 'sınav merkezleri' sorununu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Kaynak: Yazıcı Dostu Ekran

Sait Dede: Hakkari'nin sınav sorununu sordu
 Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi tarafından Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı Hakkari ilinde ve Yüksekova ilçesinde yapılamıyor.

Yükseköğrenim Kurumlarına Giriş Sınavı ise Hakkari İl merkezinde yapılmakta ancak sınava girecek olanların birçoğu, başta derslik ve gözetmen eksikliğinden bahisle yine Hakkâri’de değil de ikinci tercihleri olan sınav merkezlerinde sınava girmek zorunda bırakılıyor.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede söz konusu sorunları yazılı olarak cevaplaması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Söz konusu durumun Hakkari ve ilçelerinde yaşayan öğrenciler yönünden büyük ve telafisi imkansız mağduriyetlere neden olduğunu belirten Dede, Selçuk’a şu soruları yöneltti:

  1. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen merkezi sınavların yerlerinin belirlenmesi hususu hangi etkenlere göre belirlenmektedir?
  2. Hakkâri ilinde yapılan Kamu Personeli Alım Sınavında birçok adayın ikinci tercihleri olan yerlerde sınava girmek zorunda bırakılmalarının gerekçeleri nelerdir?
  3. Nüfus olarak Türkiye genelindeki birçok ilden büyük olan Yüksekova ilçesinde Yükseköğrenim kurumlarına giriş sınavı yapılmamasının gerekçesi nedir?
  4. Sınav yerleri belirlenme aşamasında adayların ulaşım, barınma gibi ihtiyaçları göz önüne alınması gerekmektedir. Bu konuda bakanlığınızca atılan herhangi bir adım söz konusu mudur? Bu adımlar nelerdir?
  5. Tarafınıza adaylar tarafından ilgili ulaşım, barınma konularında gelen şikayetler olduğu bilinmektedir. Bu şikayetlere yönelik çözüm konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER