Samsun'da rüşvetten tutuklanan daire başkanına 12 yıl hapis istendi

Samsun'da rüşvet aldığı iddiası ile tutuklanan Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. için istenen hapis cezası belli oldu. İddianamede Bahattin K. için 12 yıl hapsi istendi.

Samsun'da rüşvetten tutuklanan daire başkanına 12 yıl hapis istendi

Rüşvet iddiasıyla tutuklanan Samsun Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevini yapan Bahattin K. geçen aralık ayında düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınmıştı. Bahattin K.'nın müteahhit Y.T'den 30 bin lira para istediği ve bu parayı teslim alırken polisler tarafından yakalandığı belirtilmişti.

KASASINDAN SERVET ÇIKTI

Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. gözaltı sonrası tutuklanırken, operasyon ile ilgili detaylarda ortaya çıkmıştı. Bahattin K.'nın uzun bir süredir teknik takibe alındığı öğrenilirken, görev yaptığı makam odasındaki kasadan altın, döviz, banka hesap cüzdanları çıkmıştı.

Yapılan operasyon kapsamında Daire Başkanı Bahattin K. ile birlikte müteahhit Y.T'de tutuklanırken, müteahhit daha sonra avukatının yaptığı itiraz sonucu tahliye edilmişti.

Halen cezaevinde bulunan Bahattin K. ile ilgili ise Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamenin kabul edildiği öğrenildi. Rüşvet aldığı iddiası ile tutuklanan Bahattin K. ve müteahhit Y.T'ye hazırlanan iddianamede ise istenen hapis cezasının 4 yıldan 12 yıl olduğu öğrenildi. Tutuklu Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Bahattin K. ile müteahhit Y.T'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacakları bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER