Sancaktepe saldırısına ilişkin 3 kişi tutuklandı

İstanbul Sancaktepe’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin nöbetçi hakimliğe sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Sancaktepe saldırısına ilişkin 3 kişi tutuklandı

Sancaktepe’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya ilişkin gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 5 şüpheliden 3’ünün tutuklanmasına, 2 şüphelinin de adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verildi.

Saldırının ardından 70 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 5 şüphelinin ifade işlemleri tamamlandı.

Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği, M.A.U, Ş.U ve bomba yüklü aracı saldırı noktasına park ederek bombayı uzaktan kumandayla patlattığı öne sürülen İ.K’nın da aralarında bulunduğu 3 şüphelinin “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik,  tutuklanması talep edilen diğer şüpheliler A.U. ile U.U’nun adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına hükmetti.

İstanbul Sancaktepe’de  askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklü bir aracın uzaktan infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırıda, 5’i asker 3’ü sivil 8 kişi yaralanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER