Sarıyıldız: Barışın anahtarı Kobani

AKP’nin Rojava’daki devrimi boğmak için çetecilere verdiği destek uzun süredir kamuoyunun gündemindeydi. Son olarak 29 Kasım’da DAİŞ çetelerinin Türkiye tarafından Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik saldırısı bu desteği bir kez daha belgeledi.

Sarıyıldız: Barışın anahtarı Kobani
"DAİŞ çetelerinin 29 Kasım’da Türkiye üzerinden Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik gerçekleştirdiği saldırı AKP’nin çetelere desteğini bir kez daha gözler önüne serdi” diyen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Türkiye topraklarında cirit atan DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırmasında Türkiye'nin büyük rol oynadığının altını çizerek, "Barışın anahtarı Kobanê'dedir" uyarısında bulundu.  


AKP’nin Rojava’daki devrimi boğmak için çetecilere verdiği destek uzun süredir kamuoyunun gündemindeydi. Son olarak 29 Kasım’da DAİŞ çetelerinin Türkiye tarafından Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik saldırısı bu desteği bir kez daha belgeledi. Türkiye’nin çok tehlikeli bir oyun oynadığını belirten HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Kobanê üzerinden yürütülen kirli politikalarından vazgeçilmesini istedi. Çete saldırılarının Türkiye gözetiminde gerçekleştirildiğini vurgulayan Sarıyıldız,  Suruç Belediyesi ek binasında kalan Kobanêlilere yönelik gerçekleştirilen baskının da bu planların dahilinde olduğunu kaydetti.

'NASIL GİRİLDİ ORAYA, NEDEN GÖZ YUMULDU?'

Son dönemlerde çete saldırılarının arttığına dikkat çeken Sarıyıldız, bu saldırılarda Türkiye'nin büyük rol oynadığını ifade ederek, böylece çözüm sürecinin de sekteye uğradığını söyledi. Türkiye'nin çetelerin safında bulunmaya devam etmesi çözüm sürecinin de bitmesi anlamına geleceğini dile getiren Sarıyıldız, "Kobanê düşmesi çözüm sürecinin de düşmesi anlamına gelir. AKP hükümeti derhal bu tutumundan vazgeçmeli. Çeteler senin gözetiminde senin topraklarında Kobanê'ye saldırıyor. Orada sivilleri katlediliyor. Onlarca bina yıkıldı. Senin TMO’ya ait buğday silondan Kobanê'ye ateş ediyor. Bunun derhal aydınlatılması gerekiyor. Nasıl girildi oraya? Neden göz yumuldu? Buna ilişkin Meclis’e soru önergesi de verdik. Aksi taktirde halk yine ayaklanacaktır. Türkiye'nin bu olaydan sonra çeteler ile olan ilişkileri açıkça ortaya çıkmıştır" dedi.

'BU SALDIRI AHLAKSIZ BİR SALDIRIDIR'

Saldırıdan sonra Kobanê Kantonu yetkilileri ile halkıyla da konuştuğunu söyleyen Sarıyıldız, saldırı sonucu şok olduklarını, böylesi namertçe bir saldırının olmasına ihtimal vermediklerini ifade ederek, yapılan bu saldırının gayri ahlaki olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu olayın üstünü örtmeye ve manipüle etmeye çalıştığını belirten Sarıyıldız, bu olayla birlikte kirli yüzlerinin bir daha gün yüzüne çıktığını söyledi. Sarıyıldız, "Bu tür kirli oyunlar Türkiye'yi geri götürür. Bu ve buna benzer alçakça oyunlarla Kürt Halkını yıldıramazsınız! Bir yandan savaş bir yandan süreç aynı anda yürümez" dedi.

'ÇETELER CİRİT ATIYOR'

Yurtlarını kısıtlı imkanlara rağmen kahramanca bir direnişle koruyanlara yönelik gözaltı tutuklamayı reva gören AKP’nin çetelere ise destek verdiğini kaydeden Sarıyıldız şunları söyledi: "Bir yandan kendi vatanlarını koruyan imkânsızlıklar için büyüleyici bir direniş gösteren YPG-YPJ savaşçıları var ve bir yandan da yobaz, cani, barbar insanlık düşmanı DAIŞ var. Yaralı olan ve tedavi olmak için Türkiye'ye gelen YPG'liler gözaltına alınıyor. Bu tutum bile Türkiye'nin Kürtlere karşı olan tutumunun bir göstergesidir. Türkiye'nin hemen bu faşizan tutumundan vazgeçmeli. Kobanêliler kimsenin toprağını işgal etmemiştir. Sadece kendi topraklarını koruyorlar. Eğer Türkiye gerçekten çözüm sürecinin barış ile sonuçlanmasını istiyorsa Kobanê'ye karşı olan tutumunu değiştirmesi gerekiyor. Barışın anahtarı Kobanê'dedir.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER