Koalisyon uçakları bin 142 hava saldırısı düzenledi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 8 Ağustos’tan bu yana IŞİD’e karşı düzenlediği hava saldırılarının sayısı bin 142’yi buldu.

Koalisyon uçakları bin 142 hava saldırısı düzenledi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yetkilileri, yaptıkları açıklamada IŞİD’e karşı gerçekleştirilen hava saldırılarının toplam sayısının bin 142’yi bulduğunu ifade etti..

CENTCOM son üç günde Suriye ve Irak’ta 18 yeni hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Irak’ta düzenlenen 11 hava saldırılarında Musul, Ramadi, Tel Afar, Sincar, El Kaim, Felluce bölgesindeki IŞİD hedefleri vuruldu. Saldırılarda IŞİD’e ait 24 araç, 6 bina, 5 sığınak ve bazı ünitelerin yok edildiği belirtildi.

Suriye’deki 14 hava saldırısında ise 25 muharebe mevzii, bir araç ve IŞİD’e ait büyük bir ünitenin vurulduğu dile getirildi.

IŞİD’e karşı yürütülen hava operasyonlarına bugüne kadar aralarında Bahreyn, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Hollanda ve İngiltere’nin de olduğu bazı ülkeler destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER