YPG: 22 çete öldürüldü

Kobanê’de YPG/YPJ savaşçılarının DAİŞ çetelerine yönelik eylemleri devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda 22 çete öldürüldü, 1 YPG/YPJ savaşçısı da yaşamını yitirdi.

YPG: 22 çete öldürüldü

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 80. gününde de devam ettiğini belirtti.

YPG, doğu cephesinde tümden savunma pozisyonuna çekilen çetelere yönelik YPG/YPJ savaşçılarının eylemlerinin sürdüğünü kaydetti. YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Dün gece güneydoğu cephesinde çetelerin işgal ettiği kimi noktalara yönelik güçlerimiz tarafından eylemler gerçekleştirilmiştir. Kültür-sanat merkezi çevresinde gerçekleştirilen saldırılarda tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür.

13 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz güney cephesinde hakimiyetini pekiştirmekte ve çetelerin işgal ettiği noktalarda ilerlemeye devam etmektedir. Bu amaçla dün gece güçlerimiz bir saldırı düzenlemiş, bu saldırı sonucunda güçlerimiz 2 caddede daha hakimiyet sağlamıştır. Bu saldırı esnasında yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüştür. Çetelere ait 5 cenaze güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.”

Çatışmalarda 1 YPG/YPJ savaşçısının da yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER