Yüksekova'nın sorunları tartışıldı

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi, ilçenin dinamikleri ile bir araya gelerek, ilçenin sorunlarını tartıştı.

Yüksekova'nın sorunları tartışıldı
Hakkari Yüksekova ilçesi'nin Belediye Otogarı Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, DBP PM üyesi Şahabettin Sırma, HDP, DBP, Gever Demokratik Toplum Meclisi eş başkanları, Belediye eş başkanları, mahalle muhtarları, Tapu Müdürü Naif Aslan, İlçe Nüfus Müdürü Cahit Parla ve basın temsilcileri katıldı. 

Verilen yemek sonrası konuşan Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, ilçe nüfusunun 130 bin civarında olduğunu dile getirerek, ilçe için gönderilen ödeneğin hizmetine yetmediğini söyledi. Yol çalışmalarının sene başından bu yana devam etmesine rağmen halen ilçedeki yolun yüzde 70'inin yapılamadığını söyleyen Yetişkin, "Boş olan köylerin tamamına yakını ilçeye taşınmış ancak ikametleri köylerde kalması nedeniyle ödenek az gelmektedir. Herink Mahallesi köy statüsünde olmasına rağmen belediye tarafından hizmet verilmektedir" dedi. 

İlçe Nüfus Müdüri Cahit Parla ise, "Eğer sağlıklı bir nüfus sayımı isteniyorsa ciddi bir komisyon kurularak bizde içinde çalışma yürütülsün ve köyde gözüken ancak ilçede yaşayanların tespit edilmesi, kayıtlarının yapılması aksi takdirde 800 lira para cezası verilmelidir. Bu yaptırım sağlanmalıdır. Böylece Yüksekova'da 66 bin olan nüfus 55 bine düşebilir" dedi.

Özel İdare İlçe Müdürü Naif Aslan da, belediyenin geniş topraklara sahip olduğunu fakat bu toprakların büyük bir miktarının hacizli olduğunu söyledi. Ardından söz alan DBP Yüksekova Eş Başkanı Evliya Alkan, son 2 aydır polisin ilçede yarattığı "teröre" dikkat çekti. Polisin sürekli provokatif eylemler peşinde olduğunu söyleyen Alkan, "Polisin halka saldırısı sürerse halk öyle bir patlar ki, polis devlet diye bir şey bırakmaz" dedi. 

Toplantı, mahalle muhtarlarının süreçten duyduğu kaygıyı dile getirmesi ve ilçenin nüfusunun tespiti için bir komisyonun kurulması kararının ardından toplantı sona erdi. / Yüksekova Güncel













Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER