9 Ezidi genç kadın PKK saflarında

DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırısı ve yaptığı katliamdan sonra Rojava’daki Newroz kampına sığınanlar arasında yer alan 9 Êzîdî genç kadın, farklı tarihlerde gerilla saflarına katıldı.

9 Ezidi genç kadın PKK saflarında
DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırısı ve yaptığı katliamdan sonra Rojava’daki Newroz kampına sığınanlar arasında yer alan 9 Êzîdî genç kadın, farklı tarihlerde gerilla saflarına katıldı. Êzîdî kadınlar, tüm kadınların kendilerini örgütlemeleri ve kendilerini erkeğin insafına bırakmamaları gerekliliğine vurgu yaptı.


DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos günü Güney Kürdistan'ın Şengal kentine saldırısıyla yaptığı katliam ardından, Êzîdî kadınların Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarına katılımı gün geçtikçe artıyor. Son olarak Rojava’daki Newroz kampından farklı tarihlerde 9 Êzîdî genç kadın gerilla saflarına katıldı. Genç kadınlar tüm Êzîdî kadınların bir daha böyle bir katliamla yüz yüze kalmaması için gerilla saflarına katılmaya çağırdı.

Bu genç kadınlar arasında bulunan Bêrîvan Şengal, "Biz 9 kişi gerilla saflarına katıldık. Biz de tüm kadınlar gibi evde, erkeğin himayesi altında kendimizi güvencede sanıyorduk. Erkeklerin ve peşmergelerin bizleri koruyacağını düşünüyorduk. Şengal kuşatması sırasında erkekler de peşmergeler de silahlarını bırakıp kaçtı. Kadınlar ise güçlerinin farkında olmadıkları için, DAİŞ karşısında savunmalarını gerçekleştiremediler.

Gerilla saflarına katıldığımız günden bu yana, kadının kendini nasıl örgütlediğini, iradesinin ne kadar güçlü olduğunu gördük" diyerek gerillanın kadını nasıl güçlü ve örgütlü bir pozisyona getirdiğine dikkat çekti.

'ŞENGAL’DE KAÇIRILAN KADINALRIN İNTİKAMINI ALACAĞIZ’

Tüm Êzîdî kadınlarının Şengal'in intikamını alacağını ve buna kendilerinin öncülük yapacağını söyleyen Berivan Şengal şunları belirtti: "Bizler üst düzeyde bir katılım sergileyerek kendimizi güç ve irade haline getireceğiz. Şengal'de kaçırılan kadınların intikamını alacağız. Bunun için bir militan olarak kendimizi geliştirecek, güçlendireceğiz" diyerek başta Êzîdî kadınlar olmak üzere tüm kadınları ikinci bir katliamla yüz yüze kalmamaları için gerilla saflarına katılmaya çağırdı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER