DBP: Soykırım operasyonları kabul edilemez

DBP, MYK toplantısının sonuç bildirgesinde AKP Hükümeti'nden DAİŞ'e yardımlarını durdurması ve sürece daha ciddi ve dürüst yaklaşması istendi.

DBP: Soykırım operasyonları kabul edilemez
DBP, MYK toplantısının sonuç bildirgesinde AKP Hükümeti'nden DAİŞ'e yardımlarını durdurması ve sürece daha ciddi ve dürüst yaklaşması istendi. DBP, siyasi soykırım operasyonlarına da tepki göstererek, "Partimiz açısından bu tutuklamaların kabul edilebilecek herhangi bir yanı yoktur. Hükümeti de bu noktada meseleye daha doğru yaklaşmaya, tutuklamalar gerçekleştirmekten öte halkta bu tarzda tepki uyandıran politika ve uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 4. Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirdiği MYK toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. 

'AKP İNKAR ETMEYİ BIRAKSIN, DAİŞ'E YARDIMLARINI DURDURSUN!'

Sonuç Bildirgesinde, Kobanê ve Şengal direnişlerinin tüm dünyayı şaşırtan bir düzeye ulaştığına; çok yoğun teknolojik ve vahşi saldırılara maruz kalan Kobanê direnişinin yaklaşık 3 ayı geride bırakmak üzereyken DAİŞ çeteleri tarafından farklı yöntemlerin devreye konulduğuna dikkat çekilerek, "Hewlêr Valiliğine dönük gerçekleştirilen intihar saldırısı ve Mürşitpınar Sınır Kapısında gerçekleştirilen bombalı araç saldırısı çetelerin son çırpınışları olduğunu bir kez daha göstermiştir" denildi. AKP Hükümeti'nin her ne kadar DAİŞ çeteleri ile işbirliği içerisinde olduğunu inkar etse de, sınır kapısında yaşanan patlamanın Türkiye tarafından gelen bir araçla gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığına vurgu yapılan Sonuç Bildirgesinde, "Bu durum Kürt Halkının her geçen gün artan kazanımlarını baltalama çalışmaları dışında nitelendirilemez. Bu boyutuyla bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye Cumhuriyeti hükümeti artık DAİŞ'e yaptığı yardımları inkar etmek yerine bu yardımları durdurmalı, sürece daha ciddi ve dürüst yaklaşmalıdır" uyarısında bulunuldu.

'TUTUKLAMALARI KABUL ETMİYORUZ; AKP BUNDAN VAZGEÇSİN'

Kobanê süreciyle birlikte başlayan serhıldan sürecinden sonra hükümet tarafından halkın  demokratik tepkilerinin terörize edilmeye çalışıldığının ve ardından siyasi soykırım operasyonlarının devreye konulduğunun ifade edildiği sonuç bildirgesinde, şöyle devam edildi: "Bu çerçevede yüzlerce parti çalışanımız  gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Halkın anti demokratik söylem ve pratikler karşısında gösterdiği tepkiler bu biçimiyle terörize edilmeye çalışılarak tutuklamalar gerçekleştirilmiştir. Özellikle bu süreçte gerçekleştirilen tutuklanmaların parti gençliğine dönük gerçekleştiriliyor olması manidardır. Kürt halkının gelecek demokratik siyasetinin önünü kapatmaya dönük bir politikadır. Partimiz açısından bu tutuklamaların kabul edilebilecek herhangi bir yanı yoktur. Hükümeti de bu noktada meseleye daha doğru yaklaşmaya, tutuklamalar gerçekleştirmekten öte halkta bu tarzda tepki uyandıran politika ve uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyoruz."

SİYASET AKADEMİLERİ YAYILIYOR

DBP, bir aylık süreç içerisinde yaklaşık olarak hedeflenen bütün illerde, "Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim; demokratik özgür yaşamı inşa edelim" şiarıyla kongrelerini gerçekleştirdiğini bildirerek, şu bilgileri verdi: "Kimi ilçelerde kongreler gerçekleştirilmiş kimilerinde ise ilçelere dönük planlamalar çıkartılmıştır. Toplantımızda il ve ilçe kongrelerinin bir an önce bitirilmesine dönük ortak görüş açığa çıkmıştır. Daha önceden gerçekleştirilen MYK toplantısı çerçevesinde bu sürecin eğitim ve örgütlenme seferberliği çerçevesinde örülmesine dönük alınan kararlar doğrultusunda siyaset akademilerimiz bu süreç içerisinde faaliyetlerini hızlandırmıştır. Amed, Van ve İstanbul’da eğitim devreleri başlatılmış olup İzmir,  Gever, Mardin’de devrelerin 1 hafta içerisinde, geri kalan yerlerin ise 15 gün içerisinde başlatılması kararlaştırılmıştır."

KONFERANS TARİHLERİ

Yerelden özgün ve özerk örgütlenmenin önemi üzerinde yoğunca tartıştıklarını da belirterek, bu örgütlülüğü sağlayabilmek için konferansların bir an önce gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını açıklayan DBP, 9-10 Aralık tarihlerinde Dersim, Urfa, Siirt bölge konferanslarını; 13-14 Aralık tarihlerinde Mardin, Erzurum-Muş, Van, Amed konferanslarını; 16-17 Aralık tarihlerinde ise Batman, Bitlis, Hakkari, Şırnak konferanslarının gerçekleştirilmesini planladı.

İMZA KAMPANYASI SÜRECEK

DBP ayrıca, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük" imza kampanyasının bir süre daha aktif bir biçimde devam ettirilmesine karar verdi.  

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER