Savcılık: "Kızlı Erkekli" Kalmak Suç Değil

“Kızlı erkekli kalıyoruz” diyerek kendileri hakkında suç duyurusunda bulunan Gamze Selçuk ve Ali Haydar Temel’in dilekçesini inceleyen savcılık, “Kovuşturmaya yer yoktur” dedi.

Savcılık:
İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na “Kızlı-erkekli aynı evde kalıyoruz” diyerek kendileri hakkında suç duyurusunda bulunan Gamze Selçuk ve Ali Haydar Temel için “kovuşturmaya yer yoktur” denildi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi Gamze Selçuk ile Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Haydar Temel, Başbakan Erdoğan’ın kadın ve erkek öğrencilerin aynı evde yaşamasına karşı çıkan ve gerekli hukuki düzenlemeleri yapacaklarını ifade ettiği açıklamaları sonrası 12 Kasım’da kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Selçuk ve Temel, dilekçelerinde “Aynı öğrenci evinde yaşayan iki genç olarak, siyasi iktidar ve kamu görevlilerinin kızlı erkekli aynı evde kalmayı suç olarak nitelendiren açıklamaları karşısında, eğer ortada bir suç varsa, bu suçu halen işleyenler olarak kendimizi ihbar ediyoruz” yazmışlardı.

Ali Haydar Temel ve Gamze Selçuk’un dilekçelerini inceleyen Cumhuriyet Savcısı Özlem Eğridere, kadın-erkek aynı evde yaşamanın, Anayasa ve Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil etmediğini belirtip, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Eğridere, kararında “özel hayatın gizliliğinin, Anayasa’nın 20. Maddesine göre koruma altında bulunduğunu” da ifade etti. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER