SDG: Tabka kenti ve Tabka Barajı IŞİD'den alındı

Suriye'de en büyük baraj özelliğine sahip Tabka Barajı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından IŞİD'in elinden alındı.

SDG: Tabka kenti ve Tabka Barajı IŞİD'den alındı
Suriye'de en büyük baraj özelliğine sahip Tabka barajı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından IŞİD'in elinden alındı. Sputnik'e konuşan SDG Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus, Tabka kentini ve barajını IŞİD'den aldıklarını belirterek, Tabka barajının Suriye'de en büyük baraj olduğunu söyledi.


SDG’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus, Tabka kentini ve barajını IŞİD'den temizlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

'BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ RAKKA'

"Tabka kentinde en son 2 mahalle kalmıştı. O mahalleleri de alarak kenti tamamen IŞİD'ten temizlemiş olduk. IŞİD bölgede kalmadı. Tabka barajını da aldık. Tabka barajı çok stratejik bir öneme sahiptir. Suriye'de en büyük barajdır. Tabka barajının alınması çok önemli oldu. Elektrik ve su açısından çok önemli bir yer. Suriye'deki elektrik ihtiyacı bu barajdan karşılanıyordu. Barajın alınması konusunda çok hassas davranıyorduk. Tehlikesi vardı. Sivillere bir zarar gelmemesi için çok hassas davranıyorduk. Tabka barajı ve kenti nedeniyle Rakka kenti için yapılacak operasyon geç kalınmıştı. Bundan sonraki hedefimiz Rakka kentinin özgürleştirilmesi olacaktır. Rakka operasyonunun 4. Aşaması hamlesi devam ediyor. Rakka kentinin alınması için yapılacak operasyon ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor."

SDG Tabka kenti ve barajının alınması için 21 Mart'ta koalisyonun hava desteğiyle operasyon başlatmıştı.

Rakka'nın 45 kilometre batısında yer alan Tabka kentinde Tabka askeri havaalanı ile Tabka barajı bulunuyor. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER