Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararı

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi, HDP’li eski milletvekili Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağına karar verdi.

Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol ve yurtdışı yasağı kararı

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Suçu ve suçluyu övme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri” iddiasıyla yargılanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eski Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel hakkında adli kontrol kararı alındı ve yurtdışına çıkışı yasakladı.

Mahkeme, Tuncel’in yargılama süreci içerisinde ifadesinin alınmasına yönelik kanuni yükümlülüklere uymadığı, adresine ilişkin değişiklik olduğuna dair beyanını iletmediği, duruşmalara katılmadığı gerekçesi ile kararı aldığını belirtti.

Tuncel’in her hafta perşembe ve salı günleri Bakırköy Cumhuriyet Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ne düzenli olarak imza atması gerekiyor.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarının karara itiraz edeceği belirtildi.

Tuncel hakkında, Kocaeli’de 20 Mart 2012 tarihinde Newroz etkinliklerinin ardından “suçu ve suçluyu övmek, kanunu aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma” iddiasıyla dava açılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER