Yüksekova'da kar yağışı altında top atışları devam ediyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 3'üncü gününe girdi. Yüksekova'da kar yağışı altında ilçenin farklı mahallelerine top atışları yapılıyor.

ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 Mart gecesi ilan edilen sokağa çıkma yasağı 3'üncü gününe girdi. 

Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının 3'üncü gününde de; 
Efeler Taburu ve Dağlıca Yolu üzerindeki Kamışlı (Sinava) Karakolu’ndan ilçenin Cumhuriyet, Eski Kışla, Mezarlık, Orman ve Güngör mahallelerine yönelik havan topu atışları yapılıyor. Kar yağışının da etkisini sürdüğü ilçede top atışları aralıklarla devam edildiği farklı noktalardaki ev ve iş yerlerine çok sayıda topun isabet ettiği bilgisi geldi. Operasyonların üçüncü gününde de devam ettiği ilçede herhangi bir ölüm yada yaralanma olayı olup olmadığı öğrenilemedi.

Aralıklarla top atışlarının yapıldığı ilçede, top atışlarının Güngör ve Cumhuriyet Mahallelerine yoğunlaştığı kaydedildi.

Öte yandan HDP eski milletvekili Esat Canan; 
"Sivil inisiyatifin girişimlerini sürdürebilmesi için süre tanınmalıydı. Çalışmalarımızı sürdürebilmemiz, kan dökülmeden sorunun çözülmesi için sokağa çıkma yasağının öncelikle kaldırılması gerekiyor. Girişimlerimizi sürdüreceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Fotoğraflar: Yüksekova Güncel





Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER