Şebnem Korur Fincancı'dan ilk mesaj: 'Bu kararı bekliyordum'

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldığı için tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Bakırköy Cezaevi’nden gönderdiği mesajında, ‘Bu kararı bekliyordum. Şaşırmadım. Böyle bir dönemde burada olmak, iyi bir şey yaptığımızın göstergesidir’ dedi.

Şebnem Korur Fincancı'dan ilk mesaj: 'Bu kararı bekliyordum'

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldığı için Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin ile birlikte tutuklananTürkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Prof. Dr. Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklu bulunduğu cezaevinden mesaj gönderdi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Başkanı Avukat Rotinda Polat ile ÖHD’li kadın avukatlar, Fincancı’yı Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nde ziyaret etti.

Avukatlar aracılığıyla Fincancı, gönderdiği mesajında, “Bu kararı bekliyordum. Şaşırmadım. Böyle bir dönemde burada olmak, iyi bir şey yaptığımızın göstergesidir. Türkiye’de devlet tarafından tutuklanmak bir onurdur” dedi.

Avukatlar, ayrıca Fincancı’nın kendileri ile dayanışma içerisinde olan herkese selamlarını gönderdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER