RSF'den Önderoğlu, Fincancı ve Nesin için imza kampanyası

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin tutuklanmasına karşı kampanya başlatarak, tutuklanan gazeteci ve yazarların derhal serbest bırakılmasını istedi.

RSF'den Önderoğlu, Fincancı ve Nesin için imza kampanyası

Merkezi Paris’te olan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) tarafından Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” yaptığı için tutuklanan Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci-yazar Ahmet Nesin için imza kampanyası başlattı.

İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyasının metninde, Önderoğlu, Fincancı ve Nesin’in sadece Özgür Gündem’le dayanışma içerisinde olmalarının dahi suç olarak görüldüğü vurgulandı.

Erol Önderoğlu’nun 1996 yılından bu yana RSF’in Türkiye’deki temsilcisi olduğu belirtilen çağrı metninde, Özgür Gündem’de 18 Mayıs 2016’da yayınlanan üç haber nedeniyle takibata uğradığı hatırlatıldı.

“Tutuklamalar gazetecileri sindirmeye yönelik”

Önderoğlu’nun 20 yıldan bu yana baskılara maruz kalan gazetecileri savunmaya çalıştığı belirtilen metinde, tutuklamaların tüm bir meslek grubunu baskı altına alma ve sindirmek anlamına geldiğinin altı çizildi.

“Acilen serbest bırakılmalarını istiyoruz”

Çağrı metninde, “Türk otoritelerinden acilen ve koşulsuz olarak meslektaşlarımız Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’yı serbest bırakmalarını istiyoruz. Onlarla birlikte Özgür Gündem’le dayanışma kampanyasına katılan 34 diğer katılımcıya yönelik tüm takibatlar da derhal son bulmalıdır” denildi.

50 bin imza hedefiyle https://rsf.org/fr/freeerol-liberez-erol-onderoglu-representant-de-rsf-en-turquie adresinde başlatılan RSF’in kampanyasına kısa sürede 5 bin kişi katıldı.

Özgür Gündem’in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni kampanyasına katılan 44 kişiden 37’si hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni kampanyasına katılan diğer bazı isimler ise şöyle:

Hasan Cemal, Şeyhmus Diken, Hasan Hayri Şanlı, Cengiz Baysoy, Dicle Anter, Faruk Balıkçı, Kemal Can, Jülide Kural, Ahmet Nesin, Deniz Türkali, Necmiye Alpay, Çilem Küçükkeleş, Saruhan Oluç, Ertuğrul Mavioğlu, Ahmet Abakay, Hasip Kaplan, İhsan Eliaçık, Yıldırım Türker,Murat Çelikkan, Ayşe Batumlu, Nadire Mater, Aydın Engin, Tuğrul Eryılmaz, İhsan Çaralan, Şebnem Korur Fincancı, Işın Eliçin, Uğur Karataş, Mehmet Güç, Beyza Üstün, Celalettin Can, Sebahat Tuncel, Erol Önderoğlu, Nurcan Baysal, Eşber Yağmurdereli, Ragıp Duran, Melda Onur, Celal Başlangıç, Mustafa Sönmez, Ayşe Düzkan, Uğur Güç, Faruk Eren, Kumru Başer, Nevin Erdemir ve Hakkı Boltan.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER