682 fezleke savcılıklara gönderildi

Adalet Bakanlığı 682 fezlekenin tamamını savcılıklara gönderdi. HDP’li vekiller Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı, ancak her iki vekil de ifade vermeye gitmedi.

682 fezleke savcılıklara gönderildi

Adalet Bakanlığı 682 fezlekenin tamamını savcılıklara gönderdi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü 139 milletvekili hakkında hazırlanan söz konusu 682 fezlekenin tamamını ilgili savcılıklara gönderdi.

Savcılara gönderilen fezlekelerle ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılığa ifade vermeye çağrıldı ancak her vekil de ifade vermeye gitmedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce yaptığı açıklamada savcılıkların, dosyalar kendilerine geldikten sonra soruşturmaları kaldığı yerden devam ettireceklerini söylemişti.

Böylece dokunulmazlıkları kaldırılan 152 milletvekilinin tamamı için yargı yolu açılmış oldu.

Savcılıklara göndilen fezlekeler arasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ait dosyalar da yer alıyor.

Savcılıklardaki süreç

Başsavcılıklar her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak.

Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu hükümleri uyarınca ve Adalet Bakanlığının genelgesi doğrultusunda başsavcılar veya başsavcı tarafından görevlendirilecek vekillerince yürütülecek.

Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek.

Dokunulmazlığı kaldırılan bir milletvekili, sadece dokunulmazlık hangi iddia için kaldırılmışsa o iddiadan yargılanacak.

Hakkında iddianame hazırlanan ve dava açılanlar yargılanacak.

Davalar, isnat edilen suçlara göre görevli mahkemelerde görülecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER