Tuncel: Belediyelerde inceleme yapan müfettişler elleri boş döndü

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel belediyelere kayyum atanması tartışmalarına ilişkin, “Nitekim açığını bulsunlar diye bir yıldır belediyelerimizde araştırma yapan müfettişlerin eli boş döndüler” dedi.

Tuncel: Belediyelerde inceleme yapan müfettişler elleri boş döndü

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin Kars’ta düzenlediği halk toplantısında konuştu.

Burada konuşan Tuncel, gündemdeki DBP’li belediyelere kayyum atama tartışmalarına değindi.

‘”Kürt halkı statü sahibi olmasın, Rojava düşsün diye AKP ve Saray aklı ellerinden geleni yaptı. Bunun için İŞİD’e sonuna kadar destek sundular.

“Bu faşizan savaş stratejisi bugün de devam ediyor. Bu ülkenin tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı her gün televizyonlara çıkarak ‘Kıyamete kadar savaş’ diye naralar atıyor. Ölen kendi oğlu-kızı değil nasıl olsa.

“Savaştan başka şansımız var”

“Savaştan başka bir şansımız daha var. Bu ülkede bütün halkların eşit ve uygarlık temelinde bir arada yaşayabileceği ortak bir yaşamı hep birlikte kurabiliriz diyoruz.

“AKP’nin savaş politikalarına karşı halkların ortak yaşamını savunduğumuz için bu kadar baskıyla karşı karşıyayız. Onların faşizminin önündeki tek engel DBP ve bileşeni olduğu HDP’dir.

“Müfettiş Ankara ve İstanbul belediyelerine baksın”

“Sabah akşam televizyonlara çıkıp belediyelerimize atıp tutuyorlar. Yok efendim şu kadar para gönderdik ne yaptınız siz o paraları, lütuf eder gibi.

“Ne mi yapıyoruz, halka hizmet dışında hiç bir şey. Nitekim açığını bulsunlar diye bir yıldır belediyelerimizde araştırma yapan müfettişlerin eli boş dönmeleri buna en iyi örnektir.

“Peki aynı müfettiş bir de Ankara ve İstanbul belediyelerine gitsin bakalım. 21 belediye eş başkanımız sadece halka hizmet ettikleri için tutuklu. 30’u aşkın belediye eş başkanlarımız da görevinden uzaklaştırıldı.

“Yapmamız gereken yan yana durmak”

“HDP ve DBP hem barışın anahtarı hem de faşizmin önünde en büyük engeldir. Saldırının nedeni de budur. Bu yüzden yapmamız gereken şey yan yana durmaktır. İnanın kıyamete kadar savaş vaat edenler tez vakit toz olup gideceklerdir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER