Şemdinli'de Çiftçilere 7330 Meyve Fidanı Dağıtıldı

Şemdinli’de Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı.

Şemdinli'de Çiftçilere 7330 Meyve Fidanı Dağıtıldı

Proje kapsamında Şemdinli İlçesinde ikamet eden yaklaşık 200 çiftçiye aşılı ceviz, elma, kayısı, armut ve kiraz fidanları dağıtıldı.

Proje ile 3850 adet ceviz, 800 adet kayısı, 1200 kiraz, 600 elma ve 880 adet  armut fidanı olmak üzere toplamda 7330 adet fidan 250 dekar alanda dikimleri sağlanacaktır. Bu projede yöreye uygun fidan çeşitleri kullanılmış olup daha çok düşük gelirli, küçük ölçekli girdi maliyeti nedeniyle üretim yapamayan üreticiler, kendine ait veya kiraladığı atıl, boş arazi üzerinde üretimde bulunacak yeni üreticeler seçilmiştir.

Fidan dağıtım etkinliğinde konuşan Kaymakam Ali Ekber Ateş, "Çiftçilerimize, hem size hem de sizden sonraki nesillere güzel bir miras bırakacağınız bu fidanlarımızın, ilimiz ve ülkemize üretimde hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Fidan dağıtım etkinliğine Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, İlçe Tarım Müdürü Ekrem Taş, Yazı İşleri Müdürü M.Salih Ertunç, İlçe Özel İdare Müdürü Faik Akbaş ,muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2023, 13:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdris Tekin
İdris Tekin - 6 ay Önce

Öncelikle sayin ilçe kaymakamıza teşekkürlerimizi sonarız
fidan dağıtımında bizleri hatırladığınız ve yanlız bırakmadığınız için

Fakat Bi sorunumuz daha var Şemdinli ilçe ziraat odası çifçilerden her sene alınan dosya parası gerçekten çifçileri mağdur ediyor şimdiye kadar ziraat odası çifçiye hiç bir desteği olmamıştır
Yani çifçilerden dosya başı 300 tl den başlıyor 800 ila 900 tl kadar bi öcret alıyor boşuna

SIRADAKİ HABER