'Şemdinli Halk İnisiyatifi'nden basın açıklamasına katılım çağrısı

'Şemdinli Halk İnisiyatifi' İç Güvenlik Paketi'nden Kürtlerin yöresel kıyafetleri olan 'Şal u Şepik' kıyafetlerinin yasaklanmasına tepki amaçlı düzenlenecek basın açıklamasına katılım çağrısında bulunuldu.

'Şemdinli Halk İnisiyatifi'nden basın açıklamasına katılım çağrısı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 'İç Güvenlik Paketi'ne tepkiler sürüyor. Yoğun tartışmalar ve kavgalar arasında süren paketin görüşmelerinde muhalefet partilerinin direnişine rağmen 16 madde AKP oylarıyla kabul edildi. Kabul edilen maddeler arasında Kürtlerin yüzyıllardan beri giydiği yöresel kıyafetlerin yasaklanması da var. Günlük giyimde ve düğün, nişan gibi özel günlerde özellikle gençlerin sık giydiği 'Şal u Şepik' kıyafetlerin örgüt üniforması sayılması ve 3 yıla kadar hapis cezası ile yasaklanmasına da tepki amaçlı Şemdinli'de 'Şemdinli Halk İnisiyatifi' tarafından düzenlenecek basın açıklamasına herkesin katılması çağrısında bulunuldu.

'Şemdinli Halk İnisiyatifi' tarafaından yapılan açıklamada Şemdinli'de 26.Şubat 2015 Perşembe günü saat 13.00'de yapılacak basın açıklamasına tüm Şemdinli halkının katılması çağrısında bulundu. Basın açıklamasına katılanların özellikle yöresel kıyafet olan 'Şal u Şepik' ile katılması çağrısı yapılırken, ilçe esnafınında 
'Şal u Şepik' ile iş yerlerine gelmesi çağrısında bulunuldu.
Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2015, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER