Şemdinli Halk Meclisi, 'Öz Yönetim' İlan Etti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP, DBP ve diğer STK temsilcileri önderliğinde 'öz yönetim' ilan edildi.

Şemdinli Halk Meclisi, 'Öz Yönetim' İlan Etti

ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP binası önünde, Şemdinli Halk Meclisi, HDP, DBP, DTK, Şemdinli Belediyesi, KURDÎ-DER, Nûjin Kadın Yaşam Evi ve Guldewxin Kültür ve Sanar Merkezi yöneticileri ve birçok vatandaşın katılımıyla düzenlenen basın açıklamasıyla 'öz yönetim' ilan edildi.  


HDP ilçe binası önünde toplanan kitle adına kısa bir açıklamada bulunan HDP İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani, saldırılara karşı geri adım atmayacaklarını kaydetti.
 


Daha sonra basın mensuplarına dağıtılan yazılı açıklamada; " Kürdistan da ve Türkiye’de AKP ile sarayın yürürlüğe soktuğu inkarcı ve çatışmacı süreç derinleştikçe çözüm ve barış umutları tükenmektedir. Kürt halkının kendini öz yönetimiyle yönetme talebine, başta Belediye Başkanları, parti çalışanlarımız, meclis sözcülerimiz, olmak üzere yüzlerce kişi tutuklanarak esaret altına alınmıştır. daha önce Kürt sorunu vardır, bu sorun benim sorunumdur diyen AKP hükümeti, Oslo, Dolmabahçe ve İmralı görüşmelerini red ederek siyasi soy kırımın ve savaş kararı almıştır. Katliamcı hükümet ve devlet özyönetim talebine sokağa çıkma yasakları, sıkıyönetim, OHAL ve sivil katliamlarla cevap verdi" ifadeleri yer aldı.
  


Yazılı açıklamanın devamında; "bu temelde Şemdinli Halk Meclisi olarak, devleti ret etmeyerek ancak bu şekilde devletin kurumları ile yürüyemeyiz. Bunun için kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşruiyetini kaybetmiştir. Bu haliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Gelişecek tüm saldırılar karşısında meşru demokratik sivil itaatsizlik hakkımızı kullanacağız. Bu temelde demokratik temelde direnişlerimizi sergileyeceğiz. Demokratik ulus perspektifiyle halkların ortak yaşamını inşa etmek ve halkın özyönetimini oluşturmak amacımızdır" ifadeleri yer verildi" ifadeleri yer aldı.


AÇIKLAMA SONRASI PARTİ BİNASINA BASKIN 


Yapılan açıklamanın ardından özel harekat timleri tarafından HDP ilçe binasına baskın yapıldı. Çok sayıda zırhlı araçlarla yapılan baskında binada aramalar devam ediyor.

IMG_0996IMG_1019IMG_1022

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER