Şemdinli'de 15 Temmuz etkinliği

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle program düzenlendi.

Şemdinli'de 15 Temmuz etkinliği
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli ilçesinde,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle program düzenlendi.

Şemdinli ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Şemdinli Belediyesi’ne bağlı Kültür Merkezi bahçesinde program düzenlendi. Programda Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Konuşmanın ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı, Kuran’ı Kerim ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman konuşmasında; “15 Temmuz’da Milletimiz meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de istiklal savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmemiştir. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için canların feda etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizi anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum”  dedi.

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ise; "rabbimizden ne temennimiz inşallah ne 1961ler ne de 12 Eylüller, 15 Temmuz 2016 ile ilgili bir an daha yaşama olsun. Rabbim inşallah Ogünleri yaşatmaz. Belki biz 15 Temmuz ihanet içindeki bu zilletin darbe girişimi olayını hafife alıyoruz. Fakat geriye dönüp baktığımız da ne kadar tehlikeli bir süreçten geçtiğimizi ne kadar riskli bir anda çıktığımızı ve ülkeyi halkın üstün cesareti ve metin duruşunun ne şekilde düze çıkardığını bir kez daha gözden geçirdiğimize inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Saklı; "15 temmuz İslam aleminin gerçekten önünü kesilip yine Avrupa’nın Amerika’nın ve  İsrail’in ve benzeri ülkelerinin hegemonyasına sokma projesiydi.Fakat halkın gerçekten vatan aşkı, memleket aşkı, gönül birliği ile omuz omuza bunun önüne geçmesi ile ayrıca bir kahramanlık örneğidir. 15 Temmuz akşamı birçok dünya basını Cumhurbaşkanı işte yurt dışına kaçtı. Cumhurbaşkanı ortalıkta yok. Cumhurbaşkanı ile ilgili çeşitli polemik dolu haberlerle, ironik yapılarla cümleler kurdular ve insanların kafasını biraz daha allak bullak ettiler. Fakat görüldü ki, Türkiye’de türkü ile kürdü ile sağcısı ile solcusu ile omuz omuza vererek böyle bir geçişe fırsat vermediler. Bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız 251 şehidin kanı ile huzura vardığımız bugünü biz o şehit ve gazilere ömrümüz boyunca minnettarız. Dikkat ediyorsanız tanklar vatandaşların üzerindeki gömleğini çıkartıp paletlerin içine sokarak tankları durduran insanlar tankların altına yatarak topların namlularına sarılarak silahların ucunda göğüslerini gere gere öne çıkararak bu ülkenin bu yerlere gelmesini sağladı dedi.Saklı, 15 Temmuz sandığımız gibi basit bir olay değil ülkemiz için ölüm ve kalım arasındaki o ince çizginin karar verme anıydı Türk halkı için özelikle mecliste yapılan canlı yayın ve Cumhurbaşkanımızın o riskli gecede uçağıyla İstanbul hava alanına  inmesi bir insan için hiç hayal bile edilemeyecek en cesaretli ve en cüretli  anda verilebilecek en iyi karardı. Bu karar 1 saat daha gecikmeli verilseydi belki biz şuan burada olamayabilirdik onun için başta Cumhurbaşkanımıza ve günlerce meydanda nöbet tutan halkımıza, şehit olan 251 vatandaşımıza ve binlerce gazilerimize minnettarız ve duacıyız" dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER