Şemdinli'de 2 asker boğularak hayatını kaybetti

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nin Yeşilova Köyü yakınındaki Hezir Çayı'na giren ve boğulma tehlikesi geçiren asker ile, kendisini kurtarmak isteyen arkadaşı boğularak hayatını kaybetti.



Azer DEMİR - Vahit KAYNAK - Abdullah KAYA / DERECİK

Şemdinli İlçesi Derecik (Rubarok) Beldesi'nin Yeşilova (Navberojan) Köyü yakınında bulunan Hezir Çayı'na dengesini kaybederek düşen er ve onu kurtarmaya çalışan arkadaşı boğularak hayatını kaybetti.

Olay, bugün akşam saatlerinde Irak sınırında bulunan Yeşilova Köyü yakınlarıda meydana geldi. Yeşilova köyünde bulunan Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli er, Hezir Çayı kenarında yüzünü yıkamak isterken bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Yanında bulunan er de arkadaşını kurtarmak için suya atlayınca, her ikisi de debisi yüksek olan Hezir Çayı'nda sürüklenmeye başladı.

Çevredeki diğer askerler ve Federe Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Hezir köyü sakinleri olayı fark edince 2 asker yapılan çalışmalar sonucu sudan çıkarıldı. Bu arada Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'na da bilgi verildi. Ancak sudan çıkarılan erler, askeri sağlık personelinin tüm madahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerin cenazelerinin helikopterle Van'a oradan da memleketlerine gönderileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 12:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah Akcay
Emrah Akcay - 9 yıl Önce

Ailesini allah sabir versin

muhsin SEVİM
muhsin SEVİM - 9 yıl Önce

yüce rabbim bu mübarek ayı hürmetine ailesine sabır versin. ..

kahraman dinc
kahraman dinc - 9 yıl Önce

siniri aşmış lar di bi de yuzmeye gitmiş ler nasıl ì izin veri yorlar

erhan beroji
erhan beroji - 9 yıl Önce

Inşallah iyi yerlere giderler

SIRADAKİ HABER