Şemdinli'de basın açıklaması öncesi polis müdahalesi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde basın açıklaması için toplanan kitleye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto eden gruba polis müdahalesiyle ilçede dün başlayan gerginlik bugün de devam ediyor. İlçenin birçok noktasına sıçrayan olaylarda ismi öğrenilmeyen 1 çocuk yaralandı.

Gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bugün yeniden alevlendi. Sabah saatlerinde Şemdinli - Yüksekova karayolu ile Şemdinli- Derecik Beldesi karayolu göstericiler tarafından barikatlar kurularak kapatıldı. Şemdinli Beşevler, Moda, Kılıç, Yeni Mahalle ile eski polis noktasında bir araya gelen binlerce kişi burada Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli teşkilatı tarafından düzenlenmesi beklenen basın açıklamasına katılmak için DBP ilçe binası önüne geldi. Basın açıklamasının yapılacağı alana yakın bölgede bulunan ve ve yapımı devam eden yüksek binalara asker konuşlandırıldı. Basın açıklaması için toplanan kitleye ülkücü işareti yaparak vatandaşları ve göstericileri tahrik etmesi üzerine DBP ilçe örgütü yöneticileri ve vatandaşlar polis komseriyle görüşerek askerlerin söz konusu tahriklere son vermesini istedi.

Polisin aralıklarla müdahale ettiği eylemciler eylemlerini sürdürürken ilçede saat 14.00'de DBP tarafından bir basın açıklaması ve yürüyüş düzenlenmek istendi. Ancak yürüyüş öncesi çıkan gerginlik nedeniyle etkinlik yapılamadı. Çıkan olaylar ilçenin tüm mahalleleri ile Altınsu (Şapatan) köyü mevkiine de sıçradı. Polis tarafından atılan gaz bombalarının bazıları şehir merkezi mezarlığına düşmesi sonucu yangın çıktı. Çıkan yangın eyleme katılan göstericiler ile Şemdinli Belediyesine ait itfaiye aracı tarafından söndürüldü.

Şiddetlenen olaylar sırasında atılan gaz bombalarından birinin isabet ettiği araçta bulunan bir çocuk aracın kırılan camlarının yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk tedavi altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER