Şemdinli'de çatışma sonrası orman yangını

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, Durak Jandarma Karakolu'na bu sabah PKK'liler tarafından yapılan saldırının ardından askerler tarafından yapılan top atışları sonrası orman yangını çıktı. Köylüler o anları cep telekonlarına kaydetti.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER


Şemdinli ilçe merkezinden yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Durak Jandarma Karakolu'na bugün saat 06.30 sıralarında bir grup PKK'li tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya askerlerin karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma çıktı.

Çıkan çatışma sonrasında askerler tarafından bölgeye top atışları yapıldı. Yapılan top atışları sonucunda Karaağaç köyünde orman yangını çıktı. Köylüler ormana müdaha ederken, yetkililerin sessiz kalmasında şikayetçi olduklarını kaydetti. Köylüler kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştıkları orman yangınını cep telefonlarına kaydetti. 

Köy sakinlerinden Şemsettin Bahadır, "görüldüğü gibi ormanlarımız, elma ağaçlarımız kül oldu. Elma ağaçlarına su getirmek için 5 yıl bu hortum için çalıştık. Yetkililer sahip çıkmadı. Ormancılardan şikayetçiyiz.  Sabahtan beri çoluk çocuk demeden bu millet burada bu ateşi söndürmeye çalışıyor. Bir ağaç kesildi mi ormancılar tepemizde hazır bekliyorlar. O zaman gelsinler bu ormana sahip çıksınlar" dedi.

Köylülerin orman söndürme çalışması sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2015, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER