Şemdinli'de 'Cizre' protestosu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde binlerce kişi Cizre’deki polis ablukasını ve sokağa çıkma yasağını protesto etti.

Şemdinli'de 'Cizre' protestosu
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Aralarında HDP ve DBP yöneticileri, STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi HDP İlçe Örgütünün önünde bir araya gelerek eski polis noktasına doğru yürüyüşe başladı. “Cizre Özgürdür, Özgür Kalacak” pankartının açıldığı yürüyüşte “Cizre halkı yalnız değildir” sloganları atıldı. HDP İlçe binası önüne gelen kalabalık kitle adına HDP Derecik Belde Başkanı Cabbar Taş basın metnini okudu. Taş açıklamasında Cizre halkının yanında olduklarını ve direnişlerini selamladıklarını belirtti.

IMG_6387

“Cizre de bir haftadan fazladır sokağa çıkma yasağı ile birlikte onlarca insanımızı katledildi”

Taş açıklamasında; “bilindiği özere AKP hükümeti 7 Haziran seçimlerinde arzuladığı sonuçları elde edemeyince halkın ortaya koyduğu % 65 oranındaki iradesini ve çözüm sürecini hiçe sayarak halkımızı topyekûn geliştirdiği baskılarla yöneticilerimizi belediye eş başkanlarımızı ve halkımızı gözaltına alarak ve tutuklayarak sindirmeye çalışmaktadır. Yine yetmiyormuş gibi halkımızı katliamlardan geçirmek için başta Gever, Sur, Silvan Silopi Cizre Varto Doğu Beyazıt  Bismil ve bir çok yerde  geliştirdiği ablukalarla bir çok insanımız çoluk çocuk, yaşlı kadın demeden katletmiş ve güvenlik bölgesi ilan ederek katliam zemini oluşturmaya çalışmaktadır. En son yine Cizre de bir haftadan fazladır sokağa çıkma yasağı ile birlikte onlarca insanımızı katlederek halkımızın iradesini kırmaya çalışmaktadır” dedi.

IMG_6392

“Cizre de her şey AKP gladyosuna teslim edilmiştir”

Başbakan televizyonlara çıkıp hiçbir sivilin ölmediğini iddia ederken içişleri bakanı tek bir sivilin ölmediğinin iddiasında bulunduğuna da dikkat çeken Taş; “hiçbir ülkede görülmeyen uygulamalar bugün Cizre’de uygulanmaktadır 12 Eylül faşizmi döneminde bile 8 – 9 günlük sokağa çıkma yasağı sıkıyönetimler hayata geçirilmemiştir. Ancak AKP gladyosu döneminde Cizre’de 8 gündür sokağa çıkma yasağı bunun yanında HDP’li Bakan ve milletvekilleri genel başkanları Cizre ilçesine sokulmamaktadır. Orada yaşanan vahşi uygulamaları kamuoyuna yansımasını bu hukuk dışı uygulamalarla engellenmeye çalışılmaktadır. Cizre de her şey AKP gladyosuna teslim edilmiştir” dedi.

“Cizre halkının yanında olduğumuzu belirtiyor ve direnişlerini selamlıyoruz”

HDP’ye yapılan saldırılara da değinen Taş; “300 yakın genel merkezimiz dahil parti binalarımız ateşe verilerek kullanılamaz duruma getirilmiştir. Kürt mahallelerine demirli bıçaklı saldırılar geliştirilmiş, Kürtlerin evleri ve iş yerleri ateşe verilmiştir. Kürtçe konuşan vatandaşımız bıçaklanarak öldürülmüştür. Tüm bu olayların baş sorumlusu 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili çıkaramayan ve sürekli partimizi hedef haline getirip hedef gösteren AKP ve AKP’nin cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Sonuç olarak gerek Kürdistan ve Türkiye’de halkımıza karşı dayatılan bu katliam ve imha politikalarına sessiz kalmayacağımızı her şart ve koşul altında demokratik haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Onurlu Cizre halkının yanında olduğumuzu belirtiyor ve direnişlerini selamlıyoruz” dedi.

“AKP’li Ekrem Çetinkaya ‘Gerdi Aşireti Adına Değil AKP’liler adına açıklama yapmıştır

Bir süre önce Derecik Beldesi’nde ‘Gerdi Aşireti olarak PKK’yi içimize almıyoruz. Biz Barzaniliyiz’ açıklamalarında bulunan AKP’li Derecik Belde Başkanı Ekrem Çetinkaya’nın açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Taş, AKP’li Çetinkaya’nın bu açıklamayı Gerdi Aşireti adına yapmadığını, AKP’liler olarak yaptıklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 12:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
kurt
kurt - 9 yıl Önce

Siz savasta nerdeydiniz.

SIRADAKİ HABER