Şemdinli'de kadınlara sağlık semineri

Hakkari’nin Şemdinli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Nujin Kadın Yaşam Evi yetkilileri tarafından " Yaşam ve Kadın Sağlığı" konulu seminer verildi.

Şemdinli'de kadınlara sağlık semineri
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediyesi bünyesinde çalışma yürüten Nujin Kadın Yaşam Evi'nde, Şemdinlili kadınlara, "Yaşam ve kadın sağlığı, Anne ve çocuk sağlığı, Aile planlaması ve aile içi iletişim, Sigaranın zararları" konulu seminer verildi. Kadınların yaşadıkları sağlık sorunları ve ileride karşılaşabilecekleri hastalıkların önlenmesine dönük verilen seminere kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen sağlık seminerinde kadınlar, bu tarz seminerlerin devam etmesini istedi.

Konu hakkında bilgi veren Nujin Kadın Yaşam Evi çalışanlarından Zinnet Öpengin, "bu çalışmalarla kadınlara yardımcı olmaya amaçlayarak, kadınlarımızın yaşadıkları sorunlara çözümler bulmanın yanında, onlara farklı bir pencere oluşturmak, çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kadınlarımızı hem gündelik yaşamalarından uzaklaştırmak hem de kaynaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Çalışmalarında kendilerine destek sunan sağlık emekçilerine teşekkür eden Öpengin, bu tür çalışmaların bundan böyle daha sık yapılacağını belirtti.

Bir dizi temaslarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan da Nujin Kadın Yaşam Evi'ni ziyaret ederek seminer ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER