Şemdinli'de Newroz hazırlıkları sürüyor

BDP tarafından “Özgür önderlik özgür Kürdistan” şiarı ile Şemdinli'de kutlanacak Newroz kutlama hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Şemdinli'de Newroz hazırlıkları sürüyor
 Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

BDP tarafından "Özgür önderlik özgür Kürdistan" şiarı ile Şemdinli'de 17 Mart 2014 Pazartesi günü düzenlenecek olan Newroz kutlama hazırlıklarını tamamladı.

BDP Şemdinli Newroz Tertip Komitesi, bu yılki Newroz kutlamasına katılımın sağlanması için çalışmalarını hızlandırdı. Newroz kutlamasına bölge milletvekilleri, bölge belediye başkanları ve belediye eş başkan adayları, BDP il ve ilçe temsilcileri, STK temsilcileri, sanatçı Sipan Xelat’ın yanı sıra Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın katılması bekleniyor.

BDP Şemdinli Newroz Tertip Komitesi, Şemdinli ve köylerde vatandaşların katılması için çalışmalarını sürdürürken, ilçe merkezinde de ilçe esnafını tek tek gezerek Newroz'a katılım çağrısında bulundu. 

Newroz BDP Şemdinli Newroz tertip komitesi adına açıklamada bulunan Newroz Tertip Komitesi Başkanı İsmet Sönmez; " değerli halkımız ve sevgili basın mensupları, bilindiği üzere bahar ile birlikte bizler açısından son derece önemli ve kritik bir sürece giriyoruz. Bu sıcaklıkla hem diriliş açısından bayramımız Newroz’u hem de süreç açısından referandum özelliği taşıyan yerel seçimleri karşılayacağız. Bu nedenle sevgili halkımızı bu konuda bilgilendirmek açısından sürecin ruhuna uygun bir şekilde seferberlik şiarıyla hazırlanmasını istiyoruz. Newroz tertip komitesi olarak diriliş bayramımızı 17 Mart 2014 Pazartesi günü saat 10.00’de Pesan’da kutlanacaktır. Halkımızı bu tarihi günü bayram yerine çevirmek amacıyla kitlesel katılım bekliyoruz" dedi.

Newroz Tertip Komitesi Başkanı İsmet Sönme devamla; "sayın halkımızın bu Newroz coşkusunu yerel seçimlerdeki sandıklara da taşıyacağından şüphemiz yoktur. Bu itibarla tertip komitesi olarak basın yolu halkımıza saygılarımızı sunuyoruz" dedi.

TARİH : 17 MART 2014 PAZARTESİ 

YER    : Şehir stadı yanı PESAN

SAAT  : 10.00
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2014, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER