Şengal için yardım kampanyasına sanatçı desteği

Rojava ve Şengal'deki halklara yardım kampanyasına sanatçılardan da destek geldi. Oyuncular Bennu Yıldırımlar, Fırat Tanış ve Ayça Damgacı kampanyaya katılım çağrısında bulundu.

Şengal için yardım kampanyasına sanatçı desteği
Rojava ve Şengal'deki halklara yardım kampanyasına sanatçılardan da destek geldi. Oyuncular Bennu Yıldırımlar, Fırat Tanış ve Ayça Damgacı kampanyaya katılım çağrısında bulundu.


Mardin Eczacı Odası'nın Rojava ve Şengal için başlattığı yardım kampanyası sürüyor. 12 Mayıs 2015'e kadar devam edecek olan kampanya sosyal medya aracılığıyla da yaygınlaşırlen, pek çok kesimden destek geliyor. 

Tüm GSM operatörlerinden SMS ile yardım toplama faaliyetine 'DERMAN' yazıp 4384'e SMS göndererek katılmak mümkün. Her gönderim için 5 TL'lik yardım, kampanya resmi hesabına aktarılıyor. SMS rakamları dün itibarıyla 40 bine yaklaştı. 

Kampanyayı sanat çevreleri de destekliyor. Çok sayıda Kürt ve muhalif sanatçı sosyal medya aracılığıyla kampanyanın yaygınlaşmasını sağlıyor.

'RESMEN BİR SOYKIRIM VAR; DUYARLI OLALIM'

ANF'ye konuşan oyuncular da katılım çağrısında bulundu...

Oyuncu Bennu Yıldırımlar, Ortadoğu'daki katliamlara tepki göstererek, "Sadece vicdanımızı rahatlatmakla yetinemeyiz" dedi. Dayanışmanın yayılması gerektiğini belirten Yıldırımlar, "Kampanyayı Eczacılar Odasının yürütmesini de doğru buluyorum. Böylece katılmak isteyenler için güven sorunu oluşmayacak" vurgusunda bulundu.

Oyuncu Fırat Tanış, "Kampanyayı elimden geldiği kadar duyurmaya çalışıyorum. Êzidîlere karşı resmen bir soykırım başladı. Meselenin takipçisi olmamız gerekiyor. 'Derman' adıyla başlatılan kampanya da bu duyarlılığın bir parçası. Katılmakta yarar var" diye konuştu.

Tanış "Yanlış hatırlamıyorsam, bir süre önce de başka merkezlerde ilaç yardımının dışında oyuncak yardımları da toplanıyordu. Bu tür kampanyalara mutlaka katılım sağlanması gerekiyor" dedi. 

Oyuncu Ayça Damgacı ise "Ortadoğu'da oluk oluk kan akıyor. Bitmek tükenmez bir katliamlar tarihi var. 'Hiç mi bitmeyecek' diye öfkeyle soruyorum" derken, ekledi: "Maddi durumum elverdiğince ben de kampanyaya katılacağım. Tüm dünya, Türkiye kaynaklarının bir kısmını bu insani yardımlara ayırmalı."

Damgacı, bir yandan insani yardımlar yaparken, aynı zamanda savaşı, katliamı durdurma yollarının da köklü bir çözüm olarak konuşulması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER