Şengal'de 6 çete öldürüldü

HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal'de yaşanan çatışmalarda 6 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Şengal'de 6 çete öldürüldü

ANF'de yer alan habere göre, HPG Şengal Komutanlığı & YBŞ Genel Komutanlığı, dün Şengal’de yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “16 Ocak günü saat 10.00 sularında Berbiroj mahallesi civarında yoğunlaşan ve öğleden sonra da yoğunlaşarak devam eden çatışmalar akşam saatlerine kadar devam etmiştir. Bu yoğun çatışmalar esnasında DAİŞ çeteleri öğleden sonra 4 koldan saldırı geliştirmek istemiştir. Sitti Zeynep, Suka Jor, Xeyir Nas ve Berbiroj mahalleleri civarından gelişen saldırılara HPG-YBŞ direniş güçlerimiz anında etkili karşı eylemler geliştirerek cevap vermiştir. 4 kolda gelişen tüm saldırılar kırılmış ve yoğun süren çatışmalar da 6 çete ölmüş 6 çete de yaralanmıştır” denildi.

16 Ocak günü Berbiroj mahallesi çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda Amed doğumlu Andok Serxwebun kod adlı Süleyman Uslu’nun yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, “Andok Serxwebun – Süleyman Uslu arkadaşımız kahramanca süren bu direniş esnasında Kürdistan Özgürlük şehitleri kervanına katılmıştır. Gösterdiği kahramanca duruş ve militanca direniş biz yoldaşlarına örnek olup direnişimizi zafere taşıma sözüne dönüşecektir” ifadeleri yer aldı.

16 Ocak günü öğleden sonra ve akşam saatlerine doğru Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının çete mevzilerini 5 kez bombaladığı da  vurgulandı. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER