Şengal'deki Kürt güçleri 'Ortak Komutanlık' kurdu

YBŞ (Şengal Direniş Birliği), YPJ Şengal (Şengal Kadınlarını Savunma Birliği), HPŞ (Şengal Savunma Güçleri), ‘Ortak Komutanlık’ kurduklarını duyurdular.

Şengal'deki Kürt güçleri 'Ortak Komutanlık' kurdu

YBŞ (Şengal Direniş Birliği), YPJ Şengal (Şengal Kadınlarını Savunma Birliği), HPŞ (Şengal Savunma Güçleri), ‘Ortak Komutanlık’ kurduklarını duyurdular. Yapılan ortak açıklamada Şengal’deki diğer güçlerin de ‘Ortak Komutanlık’ çatısı altında bir araya gelmesiyle Şengal’in kurtarılabileceği belirtildi. Açıklamada PKK, KDP, YNK ve koalisyon güçlerinin Şengal’in özgürleştirilmesi için destek vermesi de talep edildi.

HPG, YBŞ, YPJ Şengal ve HPŞ güçlerinin Şengal’in Şilo Vadisi’nde IŞİD’e karşı başlattığı operasyonlar sürerken; YBŞ Karargahı’nda bir araya gelen YBŞ, YPJ Şengal ve HPŞ güçleri basına yaptıkları ortak bir açıklama ile ‘Fermandariya Êzidxana Ji Bo Rizgariya Şengal’ adı altında ‘Ortak Komutanlık’ kurduklarını duyurdular.

Birlik mesajlarının verildiği açıklamada, ”Şengal’de bulunan üç önemli güç olan PKK, YNK ve KDP’den de bize destek vermelerini bekliyoruz. Şengal’in özgürlüğü için bize yardımcı olmalarını bekliyoruz,” da denildi.

‘Şengal hepimizin sesidir’

YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengal, Şengal’i özgürleştirme mücadelesinin sadece Ezidi güçlerinin görevi olmadığını belirterek, “Şengal’in özgürleştirilmesi Kürdistan’ın özgürleştirilmesidir. Şengal’in özgürleştirilmesi Ortadoğu’nun özgürleştirilmesidir. Bu yaklaşım ile herkesi bu direnişe çağırıyoruz,” dedi.

YPJ Şengal Komutanlarından Bêrîvan Axîn ise özellikle kadınların Şengal direnişinde yerlerini alarak kendi renklerini ortaya koymaları gerektiğini belirtti.

HPŞ kurucusu Haydar Şeşo da, “Şengal hepimizindir. Ortak Komutanlığımız Şengal’in özgürlüğü için rolünü oynayacaktır,” dedi ve PKK, YNK, KDP güçleri ile Kürdistanî güçlerden destek istedi.

Koalisyona da çağrı

Son olarak; YBŞ Genel Komutanı Mazlum Şengal de koalisyon güçlerine çağrıda bulunarak kendilerine destek vermelerini istedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER