Serbest kalan milletvekilleri HDP'ye katılacak

Cezaevinden tahliye edilen BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan yarın HDP'ye geçecek. Kararı HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü açıkladı.

Serbest kalan milletvekilleri HDP'ye katılacak
Cezaevinden tahliye edilen BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan yarın HDP'ye geçecek. Kararı HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü açıkladı.


HDP İstanbul İl Örgütü, Bostancı'da bulunan Yadinbey Resturant'ta dayanışma yemeği verdi. Dayanışma yemeğine Anadolu yakasının Belediye Eş Başkan adayları, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ile çok sayıda kişi katıldı.

Yemekte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin ezilenlerin partisi olduğunu ve yeni kurulmasına rağmen geniş kitlelere yayıldığını dile getirdi. "HDP'yi gelecek nesillere başka ülkelere miras olarak bırakacağız" dedi. Kürkçü, HDP'nin dayanışmanın öznesi olduğunu dile getirdi. HDP'ye yönelik saldırılara dikkat çeken Kürkçü, bunun nedeni var olan barış sürecini bozma amacını taşıdığını ve HDP'nin birlikteliğinden korktukları için yapıldığını söyledi.

HDP'ye verilecek her oyun önemli olduğunu vurgulayan Kürkçü, "1 puanlık fark bile Türkiye'de çok büyük bir değişime vesile olur. Bunun karşılığını görelim" dedi. "Bugünlere kolay gelinmedi" diyen Kürkçü, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anarak, "Bizler onlar sayesinde buradayız. Gücümüzü 30 Mart'ta göstermeliyiz. Bizlerin güzel günleri görmesi için çalışması gerekiyor o günler çok yakın" dedi.

ÖCALAN’A HDP GİBİ BİR MUCİZEYİ BİZE VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 2013 Newroz'un da gönderdiği mektupla başlattığı barış sürecine değinen Kürkçü, "Serok Öcalan'a selamlarımı gönderiyorum. Hepimizin düşüncesi vardı. HDP gibi bir oluşumda ama bugün HDP'nin var olmasında onun katkısı var. Bize böyle bir mucizeyi verdiği için selamlarımı gönderiyorum" dedi.

Seçimlerden güçlü çıkacaklarını düşündüğünü söyleyen Kürkçü, "Yarın cezaevinden çıkan milletvekilleri HDP'ye katılıyor. HDP'yi giderek güçlendireceğiz. 30 Mart'ta kutlamada görüşeceğiz" dedi.

HDP, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bayraklı ilçesinde bulunan Siirt Eruhlular Derneği'nde halkla bir araya geldi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı toplantıya, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Özçelik, HDP Bayraklı Eş Başkan Adayları Ayten Marangoz ve Orhan Yüce katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan HDP Bayraklı Belediyesi Eş Başkan Ayten Marangoz, barışın yerel yönetimlerle geleceğini ifade ederek, "Kürdistan'dan buralara sürgünle geldik. Madem buralarda yaşamak zorunda kaldık.

O zaman Bayraklı'da söz sahibi olmamız gerekiyor. Halkın her kesiminin yönetime eşit katılımını sağlayacağız. Yerel yönetimlerde ki rant kavgasına biz dur diyeceğiz. Mahalle meclisleri oluşturarak sorunlarımıza halkın katılımıyla çözüm arayacağız. Biliyorsunuz partimize yönelik saldırılar var. Bu saldırılar bizi yıldıramayacaktır. Partimize yönelik gerçekleştirilen saldırılara cevabımızı ise sandıkta vereceğiz" dedi.

HDP Bayraklı Belediye Eş Başkan Adayı Orhan Yüce ise, sistem partilerinin içi boş vaatlerle halkı kandırdığını belirterek, "Demokrasiyi yerellerden getireceğiz. Bir başkanın değil, halkın ağzından çıkan sözlerin uygulanmasını istiyoruz. Mevcut belediye başkanları Bayraklı'da kendi rant alanlarını yaratmak için aday oluyorlar. Ama biz size 'Kent sizin karar sizin, siz karar vereceksiniz siz yöneteceksiniz' diyoruz" dedi.

HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Özçelik de, AKP iktidarının bugüne kadar söylediği vaatlerin hiç birinin yerine getirilmediğini belirterek, barış süreci konusunda çözümsüzlüğü derinleştirdiğini ifade etti. Özçelik, "AKP iktidarı, demokratik yenilik yapmadığı gibi anayasayı daha da faşizanlaştırdı. İktidara daha fazla güç tanınabileceği bir anayasa yaptı. Biz buna karşı çıktık. Bizim yapacağımız yeni anayasada Kürt halkının, farklı kültürlerden renklerin talepleri olacak" diye ifade etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Efrahim
Efrahim - 9 yıl Önce

Herbiji ocelan herbiji

SIRADAKİ HABER