Seri katil Atalay Filiz İzmir'de yakalandı

İstanbul ve Ankara’da öldürülen üç kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir’in Menderes ilçesinde bir parkta yakalandı.

Seri katil Atalay Filiz İzmir'de yakalandı

27 Mayıs günü İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Ankara’da TÜBİTAK çalışanı Göktuğ Demirarslan ve Rusya vatandaşı Elena Radçikova’yı öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz,  İzmir’in Menderes İlçesi’ndeki bir parkta yakalandı.

Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında şüphelendiği şahsı emniyete götüren polis, yapılan incelemede şüphelinin 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz olduğunu tespit etti.

Filiz’in 29 Mayıs’ta İzmir’e geldiği, Buca’da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından 30 ve 31 Mayıs geceleri bir evde kaldığı ortaya çıkmıştı.

İlk ifadesi: Ne bulduysam yedim

Yakalandıktan sonra Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Filiz ilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi.

Polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz’in, “Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim” dediği öğrenildi.

Emniyet Müdürü’nden açıklama

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise şu bilgileri paylaştı:

“Bugün sabah 07.30 sıralarında Gümüldür-İzmir seferi yapan minibüste bir vatandaşımızın Atalay Filiz’e benzer kişiyi 155’e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı.

“Birkaç gün pansiyonlarda, sonrasında arazide, sahilde, ormanda kalmış. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım becerileri nedeniyle iaşesini, yeme içme ihtiyacını doğadaki birtakım doğal imkanlarla temin ettiği ve dışarıyla çok temas kurmadığı anlaşılıyor.”

Seri cinayetler

Filiz’in 3 cinayetin zanlısı olarak arandığı haberlerinin ardından birçok kentten bu kişinin göründüğüne dair polise ihbarlar yapılmıştı.

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi’nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı’nın cesedi, 28 Mayıs’ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu.

Kayıkçı’yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz’in, 16 Eylül 2013’te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova’nın öldürülmesi olayına karıştığı bildirilmişti.

Ankara’daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz’in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul’da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER