Sidar Uygurlar'ın katili 103 gün sonra yakalandı

Şanlıurfa Siverek'te 'yol verme' tartışması sonucu yaşanan tartışmada silahla vurularak öldürülen Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Yılmaz Geyik, 103 gün sonra ilçede yakalandı.

Sidar Uygurlar'ın katili 103 gün sonra yakalandı
Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Yılmaz Geyik’in yakalandığını, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin duyurdu. Vali, “Henüz hayatının baharında olan Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Y.G. bugün sabaha doğru Siverek‘te yakalanarak gözaltına alınmıştır” açıklamasını yaptı.

23 yaşındaki Sidar Uygurlar 12 Mart 2020 günü bir arabayı ‘solladığı için’ öldürüldü. Sidar’ın katil zanlısı olduğu kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleriyle belirlenen Yılmaz Geyik ise aradan aylar geçmesine rağmen bulunamadı. Çeşitli suçlardan dolayı 11 yıl hapis yatan, uyuşturucu kaçakçılığı, darp gibi suçlardan da 5 farklı dosyası bulunan Yılmaz Geyik’e 103 gün aradan sonra ulaşıldı.

ABLA UYGURLAR: LAYIK OLDUĞU CEZA VERİLMELİ

Sidar Uygurlar’ın ablası Bahar Uygurlar Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “103. gün! Katil yakalandı ve sistem öyle bir çürümüş ki olması gereken olmuş diye seviniyoruz! Asıl işimiz şimdi başlıyor layık olduğu ceza verilmeli! 103 günün hesabı verilmeli koruyan kollayan da yargılanmalı!” ifadelerini kullandı.

HDP’li vekil Ayşe Sürücü, konuyu Meclis gündemine taşımış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, güvenlik güçlerinin Yılmaz Geyik’i yakalamak için neden harekete geçmediğini sormuştu. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 20:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER