Siirt’teki bakır madeninde göçük!

Siirt'te bulunan bir bakır madeninde heyelan yaşandı. 10'dan fazla işçinin göçük altında olduğu öğrenilirken, 3 işçinin cenazesine ulaşıldı.

Siirt’teki bakır madeninde göçük!

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan, bakır madeninde heyelan meydana geldi. 10’dan fazla işçinin enkaz altında kaldığı belirtilirken, 3 işçi hayatını kaybetti.

Özel bir firma tarafından işletilen bakır madeninde saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan tonlarca toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 10’un üzerinde işçi göçük altında kaldı.

Heyelan haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi madene sevk edildi. İlk bilgilere göre, kurtarma çalışmaları sırasında 3 işçinin cenazesine ulaşıldı. Heyelanın aralıklı olarak devam etmesi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yapıldığı belirtildi.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ise, 14 işçinin göçük altında olduğunu bilgini paylaştı. Konca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Siirt Şirvan’da maden ocağında göçük meydana geldi. 14 kişi göçük altında kaldığı bilgisine ulaştık. Bir yaralı kurtarıldı.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2016, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER