Silvan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi

Silvan’da 12 günlük sokağa çıkma yasağında 6 Kasım günü 78 yaşındaki Latif Nangir adlı sivilin de hayatını kaybettiği ortaya çıktı, Nangir’in hayatını kaybetmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.

Silvan'da hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 12 gün boyunca süren sokağa çıkma yasağında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Tekel, Mescit ve Konak mahallelerine yönelik 3 Kasım günü ilan edilen sokağa çıkma yasağında 6 Kasım’da Latif Nangir (78) adlı sivilin de hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Haberde, Nangir’in yoğun bombalama seslerinden dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden Latif Nangir’in eşi 68 yaşındaki Behiye Nangir evinin kurşunlandığı ve duvarlarının yıkıldığını belirterek, “Atılan bombaların ve yoğun silah seslerinden dolayı eşim rahatsızlandı. Onu tek başıma alıp hastaneye götürmek istedim. Ancak Kaniya Dergê’de üzerimize ateş ettiler ve yanı başımızda bomba patladı. O esnada yüksek seslerden dolayı eşim yere yığıldı” dedi.

Çevrede bulunanların yardımıyla eşinin Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını oradan da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini söyleyen Nangir, doktorun kendilerine, “Beyninde hasar oluşmuştu, bu yüzden hayatını kaybetti” dediğini aktardı.

Nangir, 12 günlük ablukadan dolayı eşini Kayadere (Ferhend) köyünde defnetmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Nangir’le birlikte 12 gün boyunca süren sokağa çıkma yasağında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER