Şırnak'ta HDP'li vekil Leyla Birlik'in evine baskın

Şırnak’ta HDP Milletvekili Leyla Birlik’in evi özel harekat polisleri tarafından basıldı. Polisler, kapısını kırdıkları evde arama yaptı. Konuyla ilgili konuşan Birlik, “Önce girmek yasaktı şimdi çıkmak da yasak. Böyle bir hukuk yok. Bu yaşananlar dokunulmazlık tartışmalarının yansımaları” dedi.

Şırnak'ta HDP'li vekil Leyla Birlik'in evine baskın

Sokağa çıkma yasağının 55 gündür sürdüğü Şırnak’ta, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Birlik’in evine baskın yaptı.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre; evde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Şırnak Belediyesi Eşbaşkanı Serhat Kadırhan ve HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sekvan Kılınç’ın evden çıkmasıyla evi basan özel harekat polisleri, evin anahtarının getirilmesine izin vermeyerek, kapıyı kırarak içeri girdi.

Özel harekat polisleri daha sonra evde arama yaptı.

Araçlar durduruldu

Yasak nedeniyle Şırnak’tan göç ederek kentin çevresine yerleşen yurttaşların sorunlarıyla ilgilenmek için kentten çıkan Öztürk, Kadırhan ve Kılınç’ın araçları ise Şırnak-Siirt yol ayrımında durduruldu.

Aracı durduran özel harekat polisleri, Kadırhan ile şoförü ve Kılınç hakkında “sokağa çıkma yasağını ihlal”den işlem yaptı.

Birlik: Yaşananlar dokunulmazlık tartışmalarının yansımaları

HDP'LI MILLETVEKILLERI KENDILERINE YONELIK BASKILARI ANLATMAK ICIN BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI. SIRNAK MILLETVEKILI LEYLA BIRLIK, ARACINA SUIKAST GIRISIMINDE BULUNULDUGUNU IDDIA ETTI. FOTO:FERIT ASLAN-DIYARBAKIR-DHA

Ev baskınıyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Leyla Birlik ise kentten 14 gün önce ayrılmak zorunda kaldığını, Bedran Öztürk, Serhat Kadırhan ve Sekvan Kılınç’ın kendisinin evinde kaldığını belirterek, şunları söyledi:

“Şırnak’ta sokağa çıkma yasağı 55 gündür hukuksuzca sürüyor. Ev aramaları yapılıyor, kapılar kırılıyor, evler talan ediliyor. Arkadaşlarımız evlerinden zorla çıkarılan Şırnak’tan Kasrik boğazına kadar çadır kuran halkın yaralarını sarmak için bölgeye gitmek istedi. Önce evden çıkmalarına için vermediler. Daha sonra evden çıktıklarında etrafları zırhlı araçlar ve kobralarla sarılarak sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten haklarında işlem başlatılacağı belirtildi.

“1 saat kadar oyalamışlar bu sırada eve ekip gönderiyorlar. Arkadaşlarımız eve döndüklerinde evin kapısının kırılmış, evin darmadağın edildiği görmüşler. Arkadaşlarımızın kentten çıkmasına izin vermiyorlar. Açıkçası bu durumdan dolayı kaygılıyım. Önce girmek yasaktı şimdi çıkmak da yasak. Böyle bir hukuk yok. Bu yaşananlar dokunulmazlık tartışmalarının yansımaları. Bizim zaten dokunulmazlığımız yok. Bu yöntemle bir yere varamayacaklar.”


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER