Şiyar Kurtay'ın cenazesi Şemdinli'de toprağa verildi

Beytüşşebap'ta yaşanan çatışmada hayatını kaybeden PKK'li Şiyar Kurtay'ın (Emir Töre) cenazesi Şemdinli'de binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Şiyar Kurtay'ın cenazesi Şemdinli'de toprağa verildi
ŞEMDİNLİ HABER

Beytüşşebap'ta yaşanan çatışmada hayatını kaybeden PKK'li Şiyar Kurtay'ın (Emir Töre) cenazesi Şemdinli'de binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaşana çatışmada hayatını kaybeden PKK'li Şiyar Kurtay'ın (Emir Yöre) cenazesi yapılan otopsinin ardından kitlesel bir şekilde Şemdinli İlçesi'ne getirildi. Burada kalabalık bir şekilde karşılanan Kurtay'ın cenazesi Günyazı Köyü'ne bağlı Üçgöze (Gırg) mezrasında getirilerek burada kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. 

Cenazede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan birlik ve bareberlik vurgusu yaptı. Zeydan açıklamasında, “ bu mübarek günlerde de Kürtler üzerinde katliamlar devam etmektedir. Şehit Şiyar Kurtay Kürt halkı üzerinde geliştirilen haksızlıkları kabul etmeyerek diğer tüm şehit arkadaşları gibi o da kendini feda etti.  Bir zamanlar Kürt halkı öyle bir zulmün altındaydı ki, Kürtçe şarkı bile dinleyemiyordu. Kendi alanında kendi dilini yani Kürtçe konuşamıyordu. Bu şehitlerin sayesinde bütün dünya Kürtleri tanıdı. Bugün de görüyorsunuz ki, Kürt halkı üzerinde çok zulüm yapılıyor.  7 Haziranda dünyaya gösterilen irade Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmedi. Bugün 70 yaşında yaşlı amcalar, 7 – 8 yaşlarında çocuklar katlediliyor. Ama herkes şunu iyi bilmeli ki, bizler katledilsek bile, öldürülsek bile zulüm altında bir yaşamı kabul etmeyeceğiz. Bizler inanan insanlarız. Allah’ın verdiği canı bir dakika sonra mı alır, bir ay sonra mı alır yada yıllar sonra mı alır bilinmez; ama bir dakikalık ömrümüz bile kaldıysa bu ömrümüzü zulüm altında olmadan özgür bir şekilde yaşayacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Daha kötü süreçlerden de geçtik. Ama bu Kürt halkı hiçbir zaman başını eğmedi ve eğmeyecek. Bugün her zamandan daha iyi bir şekilde birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Kürt halkı için ve Türkiye halkları için el ele vereceğiz” dedi.

Kurtay'ın cenaze törenine aralarında DTK Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, HDP ve DBP İl ve İlçe yöneticilerini, İl ve İlçe Belediye Eş Bşakanları, Barış Anneleri, yanı sıra STK temsilcileri, ilçe esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kurtay’ın taziyesi Günyazı Köyü’ne bağlı Üçgöze (Gırg) mezrasında kurulan taziye çadırında kabul edileceği belirtildi.

Öte yandan Şemdinli ilçe esnafı da cenazenin ilçeye gelmesi sonrası kepenklerini kapattı. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede sesszi bekleyiş sürüyor. 

IMG_7839IMG_7848IMG_7855IMG_7879IMG_7892IMG_7898IMG_7907IMG_7912

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 14:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cennet
Cennet - 9 yıl Önce

Mekanın cennet olsun kardeşim

SIRADAKİ HABER