Skype yabancı dilleri birbirine çevirecek!

Microsoft’un satın aldığı Skype, devrim yaratacak yeni servisini duyurdu. ‘Skype Translator’ adındaki yeni servis, kullanıcılar arasındaki görüşmeleri gerçek zamanlı ve sesli olarak anında tercüme ediyor.

Skype yabancı dilleri birbirine çevirecek!
Microsoft’un satın aldığı Skype, devrim yaratacak yeni servisini duyurdu. ‘Skype Translator’ adındaki yeni servis, kullanıcılar arasındaki görüşmeleri gerçek zamanlı ve sesli olarak anında tercüme ediyor. Şu anda sadece İngilizce ve İspanyolca dillerin çevirisini yapan servis, 40’tan fazla dile ulaşacak.

Microsoft tarafından 8.5 milyar dolara satın alınan internet üzerinden görüntülü ve sesli görüşme şirketi Skype, devrim yaratacak bir yeniliği kullanıcılara sundu. Skype, birçok insanın hayalini kurduğu gerçek zamanlı ve sesli tercüme teknolojisini hayata geçirdi. ‘Skype Translator’ adındaki servis, bir Skype konuşması esnasında anlık olarak tercüme yapabilme yeteneğine sahip. Başka bir deyişle Skype kullanan ve farklı dilleri konuşan iki kişi, birbirleriyle anlaşabilecek. Bu teknolojide farklı dillerdeki sesleri algılanacak ve karşı tarafa çeviri yapılmış hali aktarılacak.

Skype’ın gerçek zamanlı çeviri servisi dünya için devrim niteliğinde bir servis olarak değerlendiriliyor. Gelecek yıllarda dil öğrenme zorunluluğunu ortadan kaldırması beklenen bu servisten özellikle yurtdışı ile ticaret yapmak isteyen ve öğrencilerin faydalanması bekleniyor. Kısaca Skype ‘sınırları kaldıran’ bir işe imza atmış oldu. Öte yandan daha önce ses tanıma özelliği üzerine çalışan Google daha önce bu servisini kullanıcılara sunmuştu. Google’ın video servisi YouTube’taki videoların altına otomatik olarak altyazı gelebiliyordu.

40 DİLDE ÇEVİRİ

Skype Translator, ilk etapta sadece İngilizce ve İspanyolca dilleri arasında çeviri yapabiliyor. Ancak şirketten yapılan açıklamalara göre gerçek zamanlı çeviri servisi 40’tan fazla dili destekleyecek. Bu diller arasında Türkçe’nin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Ancak Skype’ın Türkiye’de yaygın olarak kullanılmasından dolayı kısa bir zaman içinde Türkçe çevirilerin de buna dahil edileceği ifade ediliyor. Skype Translator’ın ilk testleri ise ABD’nin Tacoma eyaletinde olan Stafford ilköğretim okulu ile Meksika’daki Peterson ilköğretim okulu öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Meksika’daki öğrenci İspanyolca konuşurken, karşısındaki öğrenci İngilizce konuştu. Skype ise anlık çeviri yaparak öğrencilerin birileriyle konuşması sağlandı.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER