Soma'da yaralanan işçilerden 72'si taburcu edildi

Maden ocağında yaşamlarını yitiren ve yaralananların ailelerinin Soma Devlet Hastanesi bahçesi ve çevresindeki bekleyişi devam ederken, hastanede tedavi edilen 72 işçi ise taburcu edildi.

Soma'da yaralanan işçilerden 72'si taburcu edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 245'e yükselirken, yüzlerce işçi ise halen göçük altında kurtarılmayı bekliyor. Yaralı olarak kurtulan 72 işçi Soma Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi. Alınan bilgilere göre, Musatafa Elibol adlı işçi ise yoğum bakım servisinde tutuluyor. Dün akşamdan bu yana faciada yaşamını yitiren ve yaralananların ailelerinin Soma Devlet Hastanesi bahçesi ve etrafındaki gergin bekleyişleri ise devam ediyor. 

Bekleyiş sırasında çok sayıda işçi yakınları fenalaşırken, hastaneye yaralıların ziyaretine gelmek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise hastanede bulunan işçi yakıları tarafından protesto edildiği için hastaneye gelemedi. Sık sık "Katil Erdoğan" ve "Hırsz Tayyip", sloganları atıldı. Öte yandan çevre il ve ilçelerden çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA getirildi. Ailelerin hastane önündeki bekleyişi devam ederken, Soma esnafı da dükkanlarının camlarına "Halkımızın başı sağolsun" yazısı asıldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER