Soma'daki Faciada Ölü Sayısı 282'ye Yükseldi!

Manisa Soma'daki maden ocağında önceki gün saat 15:30 sıralarında meydana gelen faciada 282 maden işçisi hayatını kaybetti.

Soma'daki Faciada Ölü Sayısı 282'ye Yükseldi!

Türkiye, tarihindeki en büyük maden facialarından birini yaşıyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız ölü sayısının saat 08:00 itibariyle 282'ye yükseldiğini belirtti. Taner Yıldız, bu sabah yaptığı açıklamada, "217 işçinin cenazeleri ailelerine teslim edildi." dedi.

VATANDAŞLAR BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Manisa'nın Soma ilçesinde en az 282 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki dumanların tahliyesi sebebiyle kurtarma çalışmalarına dün gece ara verildi. Yoğun dumanın çevreyi kaplaması nedeniyle ekipler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ve basın mensupları madenin girişindeki bölgeden uzaklaştırıldı. Bazı kurtarma görevlilerinin ocaktan çıktıkları görüldü. 

GAZ BİRİKİMİ NEDENİYLE ARA VERİLDİ

Soma’daki maden faciasında bilanço giderek ağırlaşıyor. Son açıklamayı bu sabah yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ölü sayısının 282'ye yükseldiğini söyledi. Gaz birikimi nedeniyle 23.00 sıralarında ara verilen arama-kurtarma çalışmaları sabah 04.00'da tekrar başladı. 

Yıldız'ın açıklamasına göre, şu ana kadar 217 işçinin cenazesi de ailelerine teslim edildi. Yaralı sayısı hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise tedavi gören işçi sayısının 61 olduğunu, yaralılarda olağan üstü bir sağlık sorunuyla karşılaşılmadığını dile getirdi.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLMEYE BAŞLANDI

Tüm cenazelerin adli tıp işlemleri de tamamlandı. Ailelerine teslim edilen cenazeler toprağa verilmeye başlandı. Madende hala onlarca işçi var. 3 gün milli yas ilan edildi.

BAŞBAKAN Soma'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Soma'daki incelemeleri sırasında Başbakan Erdoğan,  kömür madeninde yangında ölenlerin sayısının 238'e yükseldiğini açıklamış ayrıca "İşverenin verdiği rakama göre şu anda madende 120 işçi var." demişti.

BAKAN'IN YANITLAMADIĞI SORU

Bakan Yıldız gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen içeride kaç işçi kaldığını ve tahmini ölü sayısını açıklamayı reddetti ve şunu söylemekle yetindi: "En fazla işçi kaybının yaşandığı faciaya doğru gidiyoruz. İlerleyen saatler ölü sayısı artabilir."

61 İŞÇİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Facia sonrası yaralı olarak hastaneye kaldırılan 80 işçiden bir kısmı taburcu olurken, tedavisine devam edilen işçi sayısının 61 olduğu açıklandı. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER