'Sorunlar ancak demokratik müzakere ile çözülebilir'

Diyarbakır'da, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri Abdullah Öcalan'ın mektubu hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Sorunların ancak demokratik mücadele ve demokratik müzakere ile çözülebileceğine inanıyoruz" denildi.

'Sorunlar ancak demokratik müzakere ile çözülebilir'
DTK, HDP, DBP, TJA, HDP Kadın Meclisi, HDP Gençlik Meclisi, KÜLTÜR-SANAT, ROSA KADIN, 78’LER, TUAY-DER, MEBYA-DER, Ekoloji İnisiyatifi, MED-DER, Özgür Hukukçular Derneği temsilcileri Diyarbakır’da TUAY-DER binasının önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.


Açıklamada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla paylaştığı mektubun önemli olduğu belirtildi ve Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde başlattığı Pençe Harekatı eleştirildi.

‘KRİZ VE KAOSTAN ÇIKMANIN YOLU DEMOKRATİKLEŞME’

“İnsanlık tarihinin en büyük devrimlerinin yaşandığı Anadolu ve Mezopotamya toprakları emperyalist güçlerin yarattığı kriz ve kaosla boğuşmaktadır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Savaştan sömürüden beslenen bu egemen güçlere karşı adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olanların mücadelesi tarihte olduğu gibi günümüzde de kesintisiz sürmektedir. Yaşamın her alanının faşizmin karanlığına mahkum edilmek istendiği bir dönemden geçiyoruz. Bu kriz ve kaostan çıkmanın yolu Orta Doğu ve Türkiye’nin demokratikleşme mücadelesinin başarılmasıyla mümkündür. Halklarımızın özlemini duyduğu demokratik ve özgür yaşamı ancak demokratik ve özgürlükçü güçler yaratabilir. İktidardan, savaştan, krizden ve kaostan beslenenlerden medet ummanın kriz ve kaosu daha da derinleştireceği kesindir.”

‘SAVAŞ SORUNLARI DERİNLEŞTİRİR’

Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla paylaştığı 7 maddelik mektubun hatırlatıldığı açıklamada, “Bizler de inkar, imha ve savaşla Türkiye’nin sorunlarının daha da derinleşeceğine bu sorunların ancak demokratik mücadele ve demokratik müzakere ile çözülebileceğine inanıyoruz. DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan, zindanlara ve dünyanın dört bir yanına yayılan açlık grevi direnişleri ve bu direnişe alanlarda öncülük eden beyaz tülbentli analarımızın onurlu ve kararlı duruşu İmralı kapılarını aralamış olup demokratik barışçıl çözüm için tarihi bir fırsat yaratmıştır” denildi.

Pençe Harekatı için “işgal girişimi” ifadesi kullanılan açıklamada, “Bu kapsamda bundan sonraki tüm örgütlenme ve demokratik eylemliklerimizi toplumsal uzlaşı ve Türkiye’nin demokratikleşmesi amacı ile gerçekleştireceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz” ifadeleri kullandı. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2019, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER