Süleymaniye'deki 'maaş eylemlerinde' 3 kişi yaşamını yitirdi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde dün başlayan eylemler bugün de devam etti. Göstericilere yapılan müdahalede 3 kişi yaşamını yitirdi.

Süleymaniye'deki 'maaş eylemlerinde' 3 kişi yaşamını yitirdi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKYB) maaşların ödenmemesi ve kemer sıkma politikaları nedeniyle başlayan eylemler eylemler bugün de devam ediyor.

80 KİŞİ YARALANDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Süleymani’de parti merkezlerinin yakılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı. Eylemler ikinci gününde farklı şehirlere de yayıldı. Germiyan, Hewlêr ve Halepçe’de ‘hakkımızı istiyoruz’ diyen kamu emekçilerinin eylemine sert müdahalede bulunuldu. Ranya’da bugün bazı göstericiler, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) partilerine ait binaları ateşe verdi.

Reuters Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde güvenlik güçlerinin eyleme müdahalesi sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 80 kişinin de yaralandığını bildirdi. Rudaw ise 5 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Öte yandan ANF ise Kürdistan Bölgesi Parlamenteri Rabûn Mehrûf Süleymaniye’de gözaltına alındığı bilgisini geçti.

Çoğunluğunu öğretmenler, memurlar ve öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 1,250 eylemci dün Süleymaniye’de bir araya gelerek hükümetin ekonomik politikalarını protesto etmişti. Eylemlerde ’26 yıllık soygun son bulsun’ pankartları taşınmıştı. Eylemleri bastırmak isteyen güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 6 kişi plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz sonucunda yaralanmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER